GündemGözler Beştepe'de! Kabine’nin gündemi terör ve İsrail

Gözler Beştepe'de! Kabine’nin gündemi terör ve İsrail

28.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Son toplantısını 14 Ekim’de yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. İşte kabinenin gündemindeki ana başlıklar...

Toplantıda TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı bütün boyutlarıyla değerlendirilecek, ayrıca saldırıyı takiben Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine yapılan operasyonlar masaya yatırılacak. Türkiye’nin terörle mücadele stratejisi bağlamında atılacak yeni adımlar gözden geçirilecek.

Haberin Devamı

BRICS TEMASLARI

İsrail’in Gazze, Lübnan ve İran’a yönelik saldırıları da Kabine’nin gündeminde olacak. Saldırıların sona ermesi için uluslararası baskının artırılması ve İsrail’e silah ambargosu uygulanması konusunda yürütülen diplomatik girişimler görüşülecek.

Gözler Beştepede Kabine’nin gündemi terör ve İsrail

ENFLASYONLA MÜCADELE

Dış politika gündemi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS Zirvesi’ndeki temaslarının yanı sıra, önümüzdeki günlerde katılacağı Türk Devletleri Teşkilatları Zirvesi, COP29 ve G20 Zirveleri ile ilgili hazırlıklar değerlendirilecek. Kabinede ayrıca ekonomideki son gelişmelere ve enflasyonla mücadeleye yönelik yeni adımlar da görüşülecek.