Gündem Son dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler! Operasyonlar sürüyor...

Son dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler! Operasyonlar sürüyor...

27.11.2018 - 09:32 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri'ne yönelik FETÖ operasyonunda 82 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Adana merkezli 10 ilde ise FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik operasyonda 26 şüpheli yakalandı.

Son dakika... FETÖye peş peşe darbeler Operasyonlar sürüyor...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında tamamı muvazzaf 82 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün "mahrem imamları"yla ankesörlü ve kontörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları, başkaları adına kayıtlı operasyonel hatlarla mahrem imamlarla haberleştikleri belirlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf bir yüzbaşı, bir teğmen ve 80 astsubayı gözaltına almak için çalışma başlattı.

Şüphelilerin gözaltı işlemlerinin sürdüğü, yakalananların ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.

ADANA MERKEZLİ OPERASYONDA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Terör örgütünün "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik Adana merkezli 10 ilde asker, öğretmen, mühendis 37 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

Adana merkezli 10 ilde FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem" yapılanmasına yönelik operasyonda 26 şüpheli yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28’i aktif görevde 33 asker ile "mahrem imam" olduğu değerlendirilen 3 öğretmen ve bir mühendis hakkında gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana merkezli Ankara, Amasya, Bitlis, Kayseri, Kütahya, Malatya, Van, Mersin ve Şanlıurfa'da düzenledikleri operasyonla 26 şüpheliyi yakaladı.

Hava, kara ve deniz kuvvetleri ile jandarmada 12'si subay, 21'i astsubay rütbesinde görevli askerlerle, örgütün mahrem yapılanması doğrultusunda ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan iletişim kurulduğu iddia edildi.

Şüphelilerden geri kalan 11'inin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.