GündemBakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü! Peş peşe kritik temaslar

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü! Peş peşe kritik temaslar

21.06.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

Ukrayna İyileştirme Konferansı için Londra’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna İyileştirme Konferansı’na katılmak üzere geldiği İngiltere’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yüzyüze ilk görüşmesini yaptı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Londra'da düzenlenen "2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı" kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Ukrayna’daki durum, ülkemizin girişimiyle hayata geçirilen İstanbul Tahıl Anlaşması, NATO genişlemesi, Güney Kafkasya’daki gelişmeler bağlamında Azerbaycan-Ermenistan normalleşmesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Blinken ile görüştü Peş peşe kritik temaslar

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye değerli bir NATO müttefiki ve ortaktır

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiltere’nin başkenti Londra’da Ukrayna İyileştirme Konferansı marjında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı ilk yüz yüze görüşme sonrası sosyal medya hesabında açıklamada bulundu. Blinken, Bakan Fidan ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek, Türkiye değerli bir NATO müttefiki ve ortaktır” ifadelerini kullandı. Blinken, Bakan Fidan ile yaptığı görüşmede İsveç'in NATO üyeliğini ele aldıklarını aktardı.

"AYNI FİKİRDE OLMAYABİLİRİZ"

Londra'daki zirveye ilişkin bilgileri aktaran TRT muhabiri Zeynep Eryılmaz, "Blinken yaklaşan NATO zirvesini hatırlattı, enerjide Türkiye ve ABD'nin işbirliğine değindi. Hakan Fidan da daha önce telefonda görüştüklerini belirtti, Ukrayna'ya desteğimizi göstermek için burada olduklarını belirtti. Hakan Fidan "Her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ancak NATO ve diğer platformda ilişkilerimiz birlikte çalışmayı gerektiriyor." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Blinken ile görüştü Peş peşe kritik temaslar

PEŞ PEŞE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, konferans marjında Londra’da bulunan Bakan Fidan’ın, ayrıca Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

 

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

Bakan Fidan daha sonra, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Harjit Sajjan ile bir araya geldi.

Hırvat ve Ukraynalı mevkidaşları ile görüştü

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna İyileştirme Konferansı nedeniyle geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç Radman ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi.