Gündem‘Soğan, sarımsak doğal antibiyotik’

‘Soğan, sarımsak doğal antibiyotik’

25.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grip sezonunun kapıyı çaldığı bugünlerde bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sonbahar hastalıklarına meydan okumanız mümkün.

‘Soğan, sarımsak  doğal antibiyotik’

Gribe meydan okumada sağlıklı ve dengeli beslenmenin son derece önemli olduğunu belirten Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, “Önemli olan hasta olduktan sonra değil, hasta olmadan önce sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücut direncimizi artırabiliriz” diyor. Güneş’in bağışıklığı güçlendirecek önerileri şöyle;

Haberin Devamı

- Kuşburnu ve yeşil çay koruyor: “Kuşburnunun içeriğindeki yüksek C vitamini, enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekliyor. Yeşil çay da içeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan barındırıyor. Bu yoğun içerik sayesinde özellikle sonbahar ve kış aylarında mikroplarla savaşımızda bizlere yardımcı oluyor. Her gün bir iki fincan yeşil çay içilebilir.

- Soğan, sarımsaktan çekinmeyin: İş hayatı ve sosyal yaşantısını düşünerek akşamları soğan ve sarımsak tüketmekten kaçınanlar ise yanlış yapıyor. Çünkü doğal antibiyotik olarak adlandırılan soğan-sarımsak virüslerin zararlı etkilerini önlüyor ve enfeksiyonlarla mücadelede vücuda yardımcı oluyor. Soğan ve sarımsak bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmede çok büyük katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

- Yumurta kayısı kıvamında olmalı: Kayısı kıvamında haşlanmış günde bir adet yumurta, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli tüm besin maddelerini içeriyor. Yumurta hayvansal ürünler içerisinde en iyi protein kalitesine sahip besin. A, D, E, K ve B grubu vitaminlerin yanı sıra demir ve fosfor gibi mineral maddelerince de zengin olduğundan bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmekte.

- 100 gram brokoliyi ihmal etmeyin: Brokoli ise tam bir C vitamini deposu. 100 gram brokoli bile günlük C vitamini ihtiyacımızın büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Vücut direncimizi artırmak için beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gereken bir besindir.