10.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
İSTANBUL Milliyet
Aşçılık kursu eğitmenleri ve kursiyerlerin çalışmasıyla, Türkiye’de karpuzun yüzde 20’sini üreten Adana yeni bir lezzete kavuştu. Tarladan kalan karpuzun ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışma sonunda ‘karpuz pekmezi’ üretildi. Yapılan tahlillerde, karpuz pekmezinin kalp - damar hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığa karşı besin öğeleri barındırdığı ortaya çıktı. Uzmanlardan tam not alan karpuz pekmezinin kalp ve damar dostu olarak bilinen demir, fosfor, magnezyum minerallerini yüksek oranda barındırdığı; kanserden koruyan likopen, sindirimi kolaylaştıran besinsel lif ile A ve C vitaminleri içerdiği belirtildi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Patent için başvurduk. İstihdama ve karpuz üreticisine 25 milyon liralık destek oluşturacağız” dedi.