GündemSis ulaşımı aksatıyor

Sis ulaşımı aksatıyor

01.12.2008 - 10:31 | Son Güncellenme:

.

Sis ulaşımı aksatıyor

TÜRK Hava Yolları'nın(THY) bugün gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul-Sivas karşılıklı uçuşu, alandaki yoğun sis nedeni ile iptal edildi.

THY'nin İstanbul-Sivas ve Sivas-İstanbul karşılıklı uçak seferleri sis engeline takıldı. Sabah saatlerinde Sivas Havalanı'nda oluşan yoğun sis nedeni ile TK 757 ve TK 758 sefer sayılı uçuların iptal edildiği bildirildi. Yarın her hangi bir hava muhalefeti olmaması durumunda seferlerin normal seyrinde devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

BOLU´DA GÖRÜŞ MESAFESİ 5 METREYE KADAR DÜŞTÜ
BOLU kent merkezinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi 5 metreye kadar düşerken, araçlar kavşaklardan geçerken zorlandı.

Bolu kent merkezinde sis nedeniyle göz gözü görmedi. Kentin kuzey kesiminde sis nedeniyle görüş mesafesi 5 metreye kadar, güney kesiminde ise 30 metreye kadar düştü. Kuzey kesiminde yoğunlaşan sis nedeniyle kavşaklar ve bağlantı yollarında sürücüler zor anlar yaşadılar. Sürücüler yolu kontrol ederek güçlükle kavşaklardan geçtiler. Yoğun sis nedeniyle araçlar yavaş ilermek zorunda kaldılar. Bolu Dağı'nda ise sis yer yer etkili oldu.

TRAKYA´DA YOĞUN SİS

EDİRNE ve Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz yönde etkiledi. Görüş mesafesinin 50 metreye kadar düşmesi nedeniyle bu iki kentte sürücüler trafikte sıkıntılı anlar yaşadı.

Hava sıcaklığının 5 derecede seyrettiği Edirne ve Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis özellikle sürücüleri sıkıntıya soktu. Görüş mesafesinin 50 metreye kadar düşmesi nedeniyle kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekipleri ise trafiğe normale çevirmek için büyük çaba sarf etti. Yoğun sis nedeniyle Edirne'deki tarihi Selimiye Camii ise gözden tamamen kayboldu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne'de en düşük 5 en yüksek hava sıcaklığının 12 derecelerde seyredeceğini ve hava sıcaklığnın yarından itibaren 3 derece artacağı bildirildi. Tekirdağ'da ise hava sıcaklığı en düşük 8, en yüksek ise 15 derecelerde seyredecek.