GündemSİLVAN VE KELKİT’TE ÇATIŞMA

SİLVAN VE KELKİT’TE ÇATIŞMA

23.06.2010 - 00:25 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Bağdere Jandarma Karakolu’nda önceki akşam iki araçla gelen teröristlerin saldırısı sonucu Jandarma Onbaşı Salih Albayrak şehit düştü

SİLVAN VE KELKİT’TE ÇATIŞMA

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırıdan bir saat önce Bağdere’nin elektrikleri kesildi. Elektrikleri kesilmeyen karakolda saat 20.00 sıralarında da bir kazaya karışan vatandaşların işlemleri yapılıyordu.
Bir grup vatandaş karakol önünde beklerken gri renkli Ford Connect marka bir araç yaklaştı. Sivil giyimli ve bazılarının üzerinde hücum yelekleri bulunan teröristler aracı nizamiyenin girişine kadar yaklaştırmak istedi.
Nöbetçi onbaşı Salih Albayrak şüphelendiği aracı durdurmak isterken teröristlerden biri el bombası attı. Patlamada Albayrak şehit olurken, diğer teröristler de karakola ve mevzideki askerlere otomatik tüfeklerle ateş açtı.
Yarım saat süren çatışmada Karakol Komutanı Bektaş, er Tavut ile üç vatandaş yaralandı. İlk araçta bulunan beş PKK’lı terörist de öldürüldü.

Karadeniz sorumlusu
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi kırsalındaki çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yaralı yakalandı. Terör örgütü mensuplarından birinin, “sözde Erzurum eyalet koordinatör yardımcısı ve sözde Bingöl Karadeniz açılım sorumlusu olduğu” bildirildi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 2 kişinin de sağ olarak ele geçirildiğini, kaçan 1 teröristin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Bu arada, Kelkit Tütenli Köyü yakınlarında 17 Haziran’da 1 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiği operasyonda bir teröristin daha öldüğü ve arkadaşlarınca gömüldüğü belirlendi.