GündemSİHA’dan hedefe nokta vuruşu

SİHA’dan hedefe nokta vuruşu

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Cibrin Üs Bölgesi ve Öncüpınar’a düzenlenen saldırıların ardından Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonu sürdürdü. Münbiç ile Tel Rıfat’taki terör hedefleri SİHA’lar ile nokta atışı ile vurulurken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 69 oldu.

SİHA’dan hedefe nokta vuruşu

ANKARA Milliyet - Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, 11 Haziran pazar günü Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Kilis - Öncüpınar’daki polis yerleşkesine eş zamanlı olarak havan ve çok namlulu roket atar saldırısında bulunmuştu. TSK, saldırının yapıldığı noktaları topçu ateşi ile vurmuş, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerine SİHA operasyonu düzenlenmişti. Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerine yönelik SİHA’lar ile yapılan hava operasyonu, önceki gün ve dün de sürdü.

Haberin Devamı

Terör örgütüne ait karargâh ve sığınak gibi hedeflerin nokta atışı ile vurulduğu hava saldırısında, milli üretim akıllı mühimmatlar kullanıldı.

İHA operasyonu ile 16 terörist daha etkisiz hâle getirildi. Bölgede pazar gününden itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 69’a yükseldi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit edilen 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, “Terörist neredeyse hedefimiz orası. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit edilen 6 PKK’lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız” denildi.