06.07.2015 - 08:59 | Son Güncellenme:
Dünyada gelişen teknoloji ve internet sayesinde internet üzerinden çoğu işlem yapılabilmektedir. Türkiye de bütün kuruluşlar, bütün kurumlar, bakanlıklar ve müdürlükler internet ortamını çok iyi kullanmaktadır. İnterneti kullanan en kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurmuş olduğu internet sistemi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılabilecek ve Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında çoğu bilgi edinilebilir. Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumun birleşmesiyle oluşmuştur. SSK(4A), Bağ-Kur(4B), ve Emekli Sandığı(4C) kurumlarının birleşmesiyle 2006 yılında kurulmuştur. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı altında çalışan vatandaşlar bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden emeklilik bilgileri, sigorta bilgileri, SGK tazminatlar, iş sağlığı, iş güvenliği gibi bilgilerin hepsine ulaşılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumundan bu bilgilere ulaşabileceğimiz gibi bir de SGK hizmet dökümü belgesine ulaşılabilir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!
SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
SGK hizmet dökümü belgesi SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları altında çalışanların iş hayatıyla ilgili bilgilerin hepsinin olduğu bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi ile SSK Kurumu adı altında çalışanlar ilk sigortalı işe giriş tarihi ve işten çıkış tarihi, kaç ay sigortası yattığını, sigortalı olarak kaç ay çalıştığını öğrenebilirler. Bağ-Kur kurumu altında çalışanlar da ödenen prim günlerini, emeklilik bilgileri, emeklilik tarihini ve emekli maaşını hesaplayabilmek için olan bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşılabilmektedir. SGK hizmet dökümü belgesini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek alabilirler. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden de ulaşılabilmektedir.
E-Devlet sayfasından E-Devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler. E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemine girdiğiniz zaman karşınıza 4 farklı giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfada bulunan giriş yolları E-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş ve T.C kimlik kartı ile giriştir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz.
Giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi çok basittir. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi unutursanız veya kaybederseniz tekrar PTT kurumuna üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile giderek bu sefer 4 TL karşılığında alabilirsiniz. Diğer giriş yollarından bir tanesi ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapman için öncelikle cep telefonunuzun ve hattınızın mobil imza desteğini kaldırması gerekmektedir.
Eğer üzerinizde kayıtlı bir mobil imza bulunuyor ise bu giriş seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu giriş seçeneği ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçmeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra ilerle seçeneğini seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu seçenek ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanın bulunması gerekmektedir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. E-Hizmetler bölümünden kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçtikten sonra karşınıza gelen kurumlardan bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4A hizmetleri bölümünden 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.