14.02.2018 - 10:58 | Son Güncellenme:
SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınabilir. e-Devlet, 2500’e yakın hizmet ile 35 milyona yakın kullanıcıya hizmet verir. e-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü dışında; tapu bilgileri, mahkeme dava dosyası, öğrenci belgesi, askerlik belgesi, araç plakasına yazılan ceza, soy gibi sorgulamalar da kısa sürede yapılabilir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?
SGK hizmet dökümü için, turkiye.gov.tr internet sitesi açılır. Kullanıcıların e-Devlet uygulamasına giriş için; T.C. kimlik kartı, e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, e-İmza ve mobil imza seçenekleri bulunur. Giriş için en fazla tercih edilen e-Devlet şifresi, herhangi bir PTT şubesinden temin edilebilir. Şifre, 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içerisinde verilir.
e-Devlet giriş işleminin ardından, e-Hizmetler bağlantısına girilir.
Ardından ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ menüsünde bulunan 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantıları kullanılarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşılabilir. Ana sayfada yer alan arama kutucuğuna ‘’SGK hizmet’’ dökümü yazılarak da daha kısa sürede işlem gerçekleştirilebilir.
e-Devlet uygulaması ile kullanıcılar tarafından en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemidir. Kullanıcılar adres ve banka değişikliği işlemlerini de uygulama üzerinden yapabilirler. Emekli aylığı ve borç durumu sorgulamalarının da yapılabildiği e-Devlet ile ilaç kullanım süresi, muayene katılım payı, cam çerçeve ve optik bilgilerine de ulaşılabilir. Uygulama üzerinden hizmet dökümünün yazıcıdan çıktısı da alınabilir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE YER ALAN BİLGİLER
Sigortalı kişiler bağlı bulundukları yerlere göre 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgesini alabilirler. 4A hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanlar, 4B hizmet dökümü Bağ-Kur’a bağlı olanlar ve 4C hizmet dökümü de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir.
SGK hizmet dökümünde bulunan bilgiler;
- Sigortalının temel bilgileri
- Sigortalı kişinin çalıştığı günlerin sayısı
- İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Prim ödeme tarihleri
- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirkete ait bilgiler