GündemSel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

18.06.2010 - 00:10 | Son Güncellenme:

Şiddetli yağış Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize’de sel ve heyelana neden oldu. Otomobille sele kapılan bir kişi yaşamını yitirdi. Heyelanın sürüklediği kaya parçasından kaçmaya çalışan sürücü tankerle çarpıştı, 3 kişi öldü

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış hayatı felç etti ve can kaybına yol açtı. Önceki gün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetlenen yağış, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de etkili oldu. Yağış bazı yerleşim birimlerinde taşkın ve su baskınlarıyla heyelena yol açarken, bazı yollar kapandı, insanlar mahsur kaldı, enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrikler kesildi. Bir kişi otomobiliyle sel sularına kapılırken, heyelanın neden olduğu trafik kazasında da üç kişi yaşamını yitirdi.

Sel ve kaza can aldı
Şiddetli yağışın en çok etkilediği il Giresun oldu. Dereli ilçesi Kümbet Yaylası yolu üzerindeki HES inşaatına çalışan ve Bereket İnşaat firmasında görevli olduğu öğrenilen 60 yaşındaki Lokman Güven, önceki akşam kullandığı otomobille Kotana Deresi’nin kabaran sularına kapılarak sürüklendi. Güven’in içinde bulunduğu otomobil dün olay yerinden yaklaşık 500 metre ileride bulundu.
Giresun’un Doğankent ilçesi Oyraca Köyü yakınlarında da önceki gün saat 16.00 sıralarında, heyelan nedeniyle yola düşen kaya parçasından kaçmaya çalışan Nuri Pala’nın kullandığı otomobil, karşı yönden gelen Erdal Kukul yönetimindeki akaryakıt tankeriyle çarpıştı. Nuri Pala ile kayınvalidesi Hürriyet Orbay olay yerinde, Saime Pala da hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan iki kişinin tedavilerine devam ediliyor.

40 köylü mahsur kaldı
Giresunun Yağlıdere ilçesinde de şiddetli yağışın ardından Kanlıca köyü yolu ile Üçtepe beldesine ulaşım sağlayan grup yolunun heyelan nedeniyle kapandı. Yaylalardan dönen yaklaşık 40 kişinin heyelan nedeniyle yolu kapanan Akpınar köyünde mahsur kaldı. Yağlıdere Kaymakamı İsmail Özkan vatandaşlara ulaşılabilmesi için İl Özel İdaresi ve Üçtepe Belediyesi iş makineleriyle yolun açılmamasına çalışıldığını açıkladı. Yağlıdere’de park halindeki iki aracın da sele kapılarak sürüklendiği belirtilirken, Giresun genelinde çok sayıda su baskını ve taşkın olduğu, ekili alanların büyük zarar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

GÜMÜŞHANE
Heyelan korkuttu

Şiddetli yağış Gümüşhane’de de etkili oldu. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde, aşırı yağışın neden olduğu heyelanda kayan kütle Harşit Çayı’nın önünü kesti. Biriken suyun sele yol açabileceği endişesiyle, çayın akış yolu üzerinde bulunan Doğankent ilçesinde dere yatağı çevresindeki çok sayıda konut boşaltıldı. Heyelan nedeniyle Gümüşhane-Tirebolu yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Herhangi bir can kaybımız yok. Mal kaybı konusunda ise tespityapılamadı” dedi.

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

RİZE
17 köyün yolu kapandı

Önceki gece başlayan şiddetli sağanak yağış Rize’de de sel ve heyelanlara neden oldu. Toprak kaymaları sonucu bazı köy yolları ulaşıma kapandı, menfezlerin tıkandığı Karadeniz Sahil Yolu’nda da ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı. İl genelinde bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarını ise su bastı. Heyelanlar merkeze bağlı 17 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Sel nedeniyle bazı tarım arazileri zarar görürken enerji nakil hatlarında da hasar oluştu.

Haberin Devamı

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

Önceki gün otomobiliyle sele kapılan Lokman Güven’in cesedi ve hurda haline gelmiş olan aracı dün bulundu.

Sel, heyelan, kaza Karadeniz teslim

Çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

TRABZON
Ağasar Deresi taştı

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde gece etkili olan sağanak nedeniyle Ağasar Deresi taştı, sel suları ve selin getirdiği malzemeler iki ev ve bir kahvehanede hasara yol açtı. Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, sağanak nedeniyle Ağasar Deresi’nin taştığını, Şalpazarı-Sayvançatak arasındaki grup yolunun, bazı bölümleriyle menfezlerin tahrip olması sonucu ulaşıma kapandığını bildirdi.
Tonya Kaymakamı Şenol Turan da ilçede önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle sel meydana geldiğini, ulaşımda aksamalar ve su baskınları olduğunu, can kaybı bulunmadığını bildirdi.