28.04.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:
Şekerpare hamuru için malzemeler ve yapılışı
Sütlü tatlılar ve şerbetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. Şerbetli tatlılar daha zahmetli gibi gözükse de asla bir sütlü tatlı, şerbetli tatlının yerini tutamaz. Şerbetli tatlılar arasında şekerpare biraz yapımı daha kolay olan bir tariftir. Ama kıvamını iyi tutturmak lazımdır yoksa istenmeyen sonuçlar canınızı sıkabilir. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde ortaya güzel bir tatlı çıkacaktır. Dikkatsizce yapıldığı zaman hem emeğinize hem de zamanınıza yazık olacaktır.
Şerbeti için malzemeler
Yapılışı
Tarife önce şerbeti hazırlayarak başlayalım çünkü şerbetin soğuması gerekmektedir. Tencereye su ve şekeri alıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, limon suyunu ilave ettikten 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Margarin ve yumurtayı karıştırma kabına alın. İyice karıştırdıktan sonra un ve kabartama tozu hariç bütün malzemeyi ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Daha sonra un ilave etmeye başlayın. Unu dikkatli bir şekilde kullanmakta fayda vardır. Çünkü yumurtanın büyüklüğü ya da küçüklüğü un miktarında fark yaratabilir. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamın bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizle şekil vererek ortasına bir fındık ya da ceviz koyarak yağlanmış tepsiye alın. Yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış 160 derece fırında iyice pişirin. İyice piştiğinden emin olun. Az pişmiş şekerpareler şerbeti döktükten sonra hamur olabilir. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak bunu unutmayın. Soğumuş şerbeti fırından çıkan tatlıya dökün ve şerbetini çekmesi için bekleyin.