Gündem‘SAVCI ZEKERİYA ÖZ BANA DARBENİN BAŞBAKANISIN’ DEDİ

‘SAVCI ZEKERİYA ÖZ BANA DARBENİN BAŞBAKANISIN’ DEDİ

01.02.2011 - 01:25 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan avukat Yusuf Erikel, savcılık aşamasında soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz’e ifade verdiğini belirterek, kendisine sorulan soruları Öz’ün hazırlamadığını öne sürdü

‘SAVCI ZEKERİYA ÖZ BANA DARBENİN BAŞBAKANISIN’ DEDİ

Erikel, telefonla konuştuğu sırada, Öz’ün, ’Doğru dürüst soru gönderin’ diye konuştuğunu iddia etti. Erikel, ayrıca Öz’ün kendisine, “Sen darbenin başbakanıymışsın” dediğini de savundu.
Soruşturması kapsamında Erikel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemleriyle açılan davanın ilk duruşması Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya Erikel ile tutuksuz sanıklar Hayri Bildik, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Recep Taylan, Hakan Arıkan, Hakan Akdoğan ve Adem Uzun katıldı.
Savcılık aşamasında Öz’e ifade verdiğini belirten Erikel, çay içmek istediğini söylediğinde Öz’ün, “Önce çay veriyoruz sonra tutukluyoruz, ayıp oluyor” dediğini öne sürdü. Erikel, Öz’ün kendisine “Sen darbenin başbakanıymışsın. Arkandaki komutanlar yine yürütsün tankları. Halk karşısına traktörlerle, iş makineleriyle çıkar tekrar çıktıkları yere sokar onları” dediğini de öne sürdü.
İddianamede, Erikel’in Ergenekon davasında avukatlığını yaptığı Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve Neriman Aydın’ın, iddia olunan Ergenekon örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda TSK’ya sızma ve örgütün medya faaliyetlerinin olduğunun tespit edildiği, bu şüpheliler hakkında açılan davanın sürdüğü belirtildi.

‘Müebbet isteniyor’
Erikel için, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bildik, Arıkan, Aksüngü, Şinik, Taylan, Akdoğan ve Uzun’un da “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.