GündemSanatın kalbi İstanbul’da atacak

Sanatın kalbi İstanbul’da atacak

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Yolu Festivali başladı. Picasso’dan Da Vinci’ye, dünya çapında sanatçıların eserlerinin ağırlanacağı festival kapsamında, kentte 6 Ekim’e kadar konserler, tiyatrolar ve söyleşiler düzenlenecek.

Sanatın kalbi İstanbul’da atacak

MELİSA VARDAL - Festivalin dün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl İstanbul’u sanatın merkezine dönüştüreceklerini söyledi. Festivalin tüm şehre yayılarak İstanbul’un kültürel potansiyelini daha da artıracağını belirten Ersoy, 9 günlük festival için bu yıl 110’dan fazla etkinlik alanı belirlediklerini kaydetti. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin kapsamının genişleyeceğini aktaran Ersoy, 2025 yılında, Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri’nin de festival rotasına eklenmesiyle toplam 20 şehirde festival heyecanı yaşanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Sanatın kalbi İstanbul’da atacak

Ustalar şehirde

İstanbul Kültür Yolu Festivali; operadan tiyatroya, konserlerden sinemaya, atölyelerden söyleşilere kadar 550’yi aşkın etkinliği sanatseverlerle bir araya getiriyor. Festival boyunca, dünyaca ünlü sanatçıların eserleri İstanbul’un farklı mekânlarında sergilenecek. Picasso’nun 170 orijinal eserinden oluşan “Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi ve Pop Art’ın ikonik ismi Andy Warhol’un “Warhol’un Dünyası Pop Art İkonu” sergisi AKM’de ziyaretçilerini bekliyor. Lale Müzesi’nde Leonardo da Vinci’nin dehasına ışık tutan “Rönesans’ta da Vinci” sergisi, 100’den fazla icat modeli ve belgeyle sanatseverleri büyüleyecek. “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi Grand Pera’da ziyaretçilerini ağırlayacak. Refik Anadol’un eseri, “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu”, AKM Büyük Tiyatro Fuaye Alanı’nda olacak. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sebastiao Salgado’nun “Genesis” sergisii Tophane-i Amire’de ilk kez İstanbul’da izleyiciyle buluşacak. Festival kapsamında Galataport Saat Kulesi Meydanı, AKM ve Ümraniye Millet Bahçesi’nde kurulan üç ayrı sahnede Gazapizm, Can Bonomo, Kıraç, Ferhat Göçer gibi isimler konser verecek. 

Haberin Devamı

Sanatın kalbi İstanbul’da atacak

Sanatın kalbi İstanbul’da atacak