25.04.2018 - 13:41 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Krema için malzemeler:
Üzeri için malzemeler:
Hazırlanışı:
Sadrazam lokumu tarifimize başlarken ilk önce krema malzemelerimizi yani süt, şeker, un ve vanilyayı küçük bir tencerede birleştiriyoruz ve iyice koyulaşana kadar karıştırarak kaynatıyoruz ve kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz, fakat soğuturken de ara ara karıştırıyoruz. Başka bir kapta şekerimizi ve yumurtamızı çırpıcıyla çırpmaya başlıyoruz ve köpüren kadar çırpıyoruz. Köpürdükten sonra kalan iki malzemeyi un ve kabartma tozunu da ekleyip sadrazam lokumumuzun hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsimize mutlaka yağlı kağıt serip 170 derecede fansız ayarlanmış fırına veriyoruz ve üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fakat dikkat edelim kekimiz pişerken fırını açmıyor veya kürdan batırmıyoruz. Piştiği zaman çıkartıyoruz ve sıcağı sıcağına uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Yaklaşık 30’a 40 cm’lik tepsiden iki tane 15’e 40 cm hamurumuz oluşuyor. Kekimizi soğutmadan rulo şeklinde dikkatlice sarıyoruz ve kremamız iyice soğuyup sertleştikten sonra hamurumuzun üzerine sürüp tekrar rulo yapıyoruz ve stres film ile sıkıca sarıyoruz ki rulolarımız açılmasın. Ruloları buzdolabına koyuyoruz iyice sertleşmesi için 1-2 saat bekletiyoruz ve çıkarıp 2’şer cm kesiyoruz. Bu küçük parçaları da önce soğuk süte batırıp ardından da Hindistan cevizine buluyoruz ve servis tabaklarımıza alıyoruz. Sadrazam lokumumuz hazır, afiyet olsun…
Püf noktaları