Gündem Rize'de dehşet! Eski belediye başkanının öldüğü kavganın başlangıcı ortaya çıktı

Rize'de dehşet! Eski belediye başkanının öldüğü kavganın başlangıcı ortaya çıktı

03.07.2024 - 12:13 | Son Güncellenme:

Rize’nin Ardeşen ilçesinde husumetliler arasında çıkan tartışmada eski Tunca Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz'in (56) tabancayla vurularak öldürüldüğü olay öncesinde yaşananlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Olay, dün saat 14.30 sıralarında Ardeşen ilçesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. İlçenin Tunca beldesinde bir dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Ahmet Naci Aytemiz ile daha önceden husumetli olduğu kişiler arasında bir markette tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar, tabancalarla birbirine ateş etti. Caddeye taşan çatışmada H.K.'nin ateşlediği tabancadan çıkan kurşunun isabet ettiği Aytemiz, kanlar içinde yere yığıldı, ismi açıklanmayan 1 kişi de omzundan yaralandı.

Haberin Devamı

Silahlı kavgaya karışan şüpheliler bölgeden uzaklaşırken, ihbar üzerine adrese gelen sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Aytemiz, Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Aytemiz, tüm çabaya rağmen kurtarılamadı. Rize Devlet Hastanesi'ndeki diğer yaralının tedavisi ise sürüyor.

Polis ekipleri tarafından olayda silah kullandığı saptanan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 1 kişinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Rizede dehşet Eski belediye başkanının öldüğü kavganın başlangıcı ortaya çıktı

OLAY ÖNCESİ YAŞANANLAR KAMERADA

Olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Ahmet Naci Aytemiz'in bir marketin manav reyonunda beklediği sırada 2 kişi tarafından darbedilip, kendisine silah çekildiği anlar yer aldı. Aytemiz'in saldırganları uzaklaştırmaya çalışmasıyla müşterilerin kaçması da güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Ardeşen Kaymakamlığından yapılan açıklamayla olayın faillerinden olan ve aranan H.K. da (37) gözaltına alındı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada “02.07.2024 tarihinde gerçekleşen ve Tunca Eski Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz'in vefatı ile sonuçlanan menfur olay sonrası kaçan failler E.B., H.K. ve H.K. tespit edilmiş, E.B. ve H.K. kısa sürede yakalanmıştı. Aranan diğer bir şahıs H.K. da emniyet kuvvetlerimizin yoğun çalışması sonucunda yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Ahmet Naci Aytemiz için Ardeşen ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye katılanlar, Aytemiz ailesine taziyelerini iletti. Ahmet Naci Aytemiz'in cenazesi, Ardeşen Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından aile kabristanlığına defnedildi.