22.05.2018 - 12:41 | Son Güncellenme:
Ramazan pidesi için gerekli malzemeler
5 gram instant maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Bir su bardağı ılık su
Bir çay kaşığı tuz
Üç su bardağı un
Pidenin üstü için gerekli malzemeler
Bir adet yumurta sarısı
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Bir yemek kaşığı su
Bir yemek kaşığı çörek otu
Önemli Püf Noktası
Pideyi yoğurma işlemini en az on dakika kadar sürdürün ve mayayı aktif hale getirmeye çalışın.
Pişirme Tavsiyesi
Eğer yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız, maya karışımınızda kullanacağınızı sütün ılık olmasına dikkat edin ve hazırladığınız hamura bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katın.
Ramazan pidesi hazırlanışı
İnstant ya da kuru olarak bulunan mayanızı, ılık suda toz şeker eşliğinde karıştırın. Mayanın aktif hale gelebilmesi için hazırladığınız karışımı 5 dakika kadar bekletin. Karışıma azar azar un ve ekleyin. Karışım bir araya gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurma işlemine devam edin.
Başka bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Hamuru, mayalanabilmesi için oda sıcaklığında 30 dakika kadar beklemeye bırakın.
Yumurta sarısını, yoğurdunuzu ve sıvı yağınızı küçük bir kaba koyarak karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve üzerini hafifçe unlayın. Mayalanan hamurunuzu fırın tepsisinin üzerine alın. Elinizi yumurta, yoğurt ve yağla hazırladığınız karışıma batırarak hamurunuzu büyütün ve açtırın. Hamurun üzerine bıçak ucu yardımıyla kare ya da baklava dilimi gibi şekiller verin ve bunu yaparken çok fazla bastırmayın.
Pide formunu alan hamurunuzu, ikinci defa olmak üzere 15-20 dakika kadar fırın tepsisinde mayalanmaya bırakın. Pidenin üzeri için hazırladığınız yumurta sarılı karışımı pideye sürüp üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırınınızda pidenizi üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız pidenizin üzerine hafifçe su serpin ve ardından temiz bir bezle pidenizi sararak ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Pidenizi dilimledikten sonra servis edin.