GündemRadyolu çeteye 15'er yıl hapis istemi

Radyolu çeteye 15'er yıl hapis istemi

28.10.2008 - 17:03 | Son Güncellenme:

.

Radyolu çeteye 15er yıl hapis istemi

İZMİR İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın’da tefecilik ve banka dolandırıcılığı yaptıkları, yüksek faizle borç para verdikleri kişileri tehdit ettikleri, insan ticareti yaptıkları, zorla işyeri ele geçirdikleri, sahibi oldukları radyo binasındaki gizli odada birçok kişiyi döverek tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan 7 kişi hakkında 15'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İzmir'de geçen nisan ayında polis, 2005 yılında çete suçlamasıyla tutuklanan Cem Ç.'nin cezaevinden tahliye olduktan sonra yeni bir organize suç örgütü yapılanması içine girdiğini belirledi. Kendini ‘jandarma istihbarat subayı’ olarak tanıtan Cem Ç. ile elemanlarını izlemeye başlayan polis, İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın’da 35 adrese düzenlediği baskında 23 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınanlardan 5'i ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Cem Ç.'nin askeri okuldan atıldığı, kendisini asker olarak tanıtıp çete elemanlarıyla hayali firmalar adına yaklaşık 2 milyon YTL kredi çekip geri ödemedikleri, kredi çekmek isteyen ve kredi şartlarını yerine getirmeyen kişilere ise usulsüz kredi sağlanmasına aracı olarak komisyon aldıkları, insan ticareti yaptıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Zanlıların şarkıcı Haluk Levent'e de faizle para verdikleri ve tahsilat sırasında baskı yaptıkları, borçlandırdıkları bazı kişileri de tehdit ettikleri iddia edildi. Örgüt içi disiplini sağlamak amacıyla bazı örgüt üyelerinin cezalandırıldığı da iddialar arasında yer aldı. Zanlıların elde ettikleri haksız kazançlar sayesinde yerel yayın yapan bir radyoyu satın aldıkları, radyo binasında birçok özel bölme yapıldığı, şiddet uygulanan birçok kişinin özel odalara getirilip dövüldüğü ileri sürüldü. Adliyeye sevkedilen 18 kişiden aralarında Cem Ç.'nin de bulunduğu 7'si tutuklandı. Diğer sanıklar hakkında işlem yapılmazken, Cem Ç. ve 6 arkadaşı hakkında 15'er yıl hapis cezası istendi. Zanlılar önümüzdeki günlerde İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.