25.04.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:
Börülce Salatası
Börülceyi hem taze hem de kuru şekilde bulabilirsiniz. İkisinin vitamin ve mineral değerlerinde küçük farklılıklar olsa da sağlığımıza çok yararlıdır. Genellikle Ege ve Akdeniz’de daha çok tüketilse de artık her bölgede rahatlıkla bulabileceğiniz ve damağımızın kolaylıkla alıştığı bir besindir. Ortalama 100 gram börülce bir porsiyona denk gelmektedir ve 118 kaloridir. İçerisinde folik asit, demir, potasyum, magnezyum, fosfor, B1 ve K vitaminleri vardır. Besin değerinin fazla olması ve kalorisinin az olmasıyla özellikle sağlıklı beslenenler ve sporcular tarafından tercih edilir. Diyette olan kişiler içinse kuru börülce salatası iyi bir öğündür.
Kuru börülce salatası için malzemeler:
Kuru börülce salatası yapılışı:
Börülceleri, akşamdan suda bekletin ve salatayı yapacağınız zaman üzerini geçecek kadar su koyarak börülceler pişene kadar kaynatın. Börülceleriniz pişince güzelce süzün ve kabukları çıkacak kadar haşlanmamasına dikkat edin. Börülceleriniz bir kapta soğurken, kırmızı dolmalık biberinizi küp küp doğrayarak geniş bir salata kabına alın. Üzerine ince ince kıydığınız maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edin. Kornişon turşuları da yuvarlak ve küçük şekilde doğrayıp kaba koyun. Soğuyan börülcenizi salata kabına dökün ve içerisine sumak, tuz, limon suyu, zeytinyağı ekleyerek kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Nar taneleri ile üzerini süsleyip servis yapın.
Püf Noktalar: