17.04.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:
Pırasa Yemeği İçin Gereken Malzemeler;
Pırasa Yemeği Yapılışı
Pırasalar temizlenerek dilimlenir. Dilimlenen pırasalar bol su ile yıkanır ve suyunu süzmesi için bırakılır. 2 adet havuç soyularak dilimlenir. Tencereye sıvı yağ konularak salça eklenir ve kavrulur. Daha sonra domatesler kabukları soyularak eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra havuç da eklenerek kavurmaya devam edilir. Suyu süzülen pırasalar tencereye alınarak pişmeye bırakılır. Ayrı olarak yıkanan pirinç, tencereye eklenerek yemekle aynı hizada olacak şekilde su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Pırasa ve havuç pişene kadar tencere ocaktan alınmaz. Pırasa yemeğinizin ortalama pişme süresi 40 dk kadardır.
Pırasa Yemeği Yanında Ne Yenebilir?
Pırasa yemeği yanında erişte, makarna ya da pilav tercih edebilirsiniz. Ancak pırasanın içerisinde pirinç olacağından bulgur pilavı da uygun olabilir.
Pırasanın Faydalarını Biliyor Musunuz?
Pırasa İle Yapılabilecek Diğer Tarifler
Pırasa ile birbirinden güzel yemekler ve tarifler yapılmaktadır. İşte onlardan bazıları şunlardır;
Neden Pırasa Tüketmeliyim?
Pırasa oldukça yararlı ve az kalorili bir besin kaynağıdır. Soğangillerden olduğu bilinen pırasa üstelik doğal bir antibiyotiktir. Kışın taze tüketilen pırasa sağlığınıza çok iyi gelecek ve az