GündemPeş peşe operasyon haberleri! Çok sayıda gözaltı var

Peş peşe operasyon haberleri! Çok sayıda gözaltı var

10.05.2019 - 09:55 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandıkları iddiasıyla 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan İzmir merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) gizli yapılanmasına yönelik soruşturmada, aralarında 2 albay ve 3 yüzbaşının da bulunduğu 17'si muvazzaf 20 zanlıdan 13'ü gözaltına alındı.

Peş peşe operasyon haberleri Çok sayıda gözaltı var

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen şüphelilere yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda söz konusu programı kullandığı iddia edilen 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararının ardından harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde başlattıkları operasyonda, İstanbul'da 14, diğer illerde 4 olmak üzere 18 şüpheliyi yakalayarak emniyete götürdü.

Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

İZMİR MERKEZLİ 11 İLDEKİ OPERASYONDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının TSK'daki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığına sızan FETÖ mensuplarının "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandıkları belirlenen, aralarında aktif görevdeki 2 albay, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmen ve 10 astsubayın da yer aldığı 20 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıların yakalanması için İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Samsun, Kayseri, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonda, 13 zanlı gözaltına alındı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.