30.04.2018 - 11:54 | Son Güncellenme:
Patlıcan musakka yapılışı için malzemeler
Patlıcan musakka yapımına patlıcanların kabuklarını şeritler halinde soyarak başlayabilirsiniz. Soyduğunuz patlıcanları iki üç santim genişliğinde yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Yuvarlak şekilde doğradığınız patlıcanlarınızın acı suyunu vermesi için yarım saate yakın tuzlu suda bekletin. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlarınızı soğuk su dolu bir kaba alın. Soğuk sudan çıkan patlıcanlarınızı havlu peçeteyle kurutun, tamamen kuruduğundan emin olun aksi takdirde kızgın yağa atılan patlıcanlar yağda patlamaya neden olacaktır. Daha sonrasında kuruttuğunuz patlıcanları kızgın yağın içerisine atarak rengi dönmeye başlayana kadar çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağdan kurtarmak için içerisine havlu kâğıt koyduğunuz bir kabın içerisine alıp fazla yağının emilmesini bekleyin. Fazla yağından kurtulan patlıcanlar musakkanın daha hafif olmasını sağlayacaktır. Kızarttığınız patlıcanların yarısını bir tepsiye güzelce dizin ayrıca bir başka tencerede de tereyağınızı eritip soğanlarınızı ekleyerek biraz kavurun. Sonrasında da kıymanızı ekleyerek kıymanız suyunu salıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edin. Kıymalar kavrulduktan sonra doğradığınız domatesinizi, biberinizi ve sonrasında da tuzunu ekleyin. En son dilerseniz et suyu, dilerseniz de normal suyunu katarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Harcınız pişip hazır olduğunda tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine kıymalı harcınızı dökün. En üstüne ise kalan halka halka patlıcanlarınızı ve biber, domatesinizi dizip önceden ısıttığınız 175 derecelik fırına koyun. Patlıcan musakkanız 25-30 dakikaya pişecektir. Fırından çıkardığınız patlıcan musakkanızı sıcak servis tabağına alarak yanında pilavla leziz bir menü yaratabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.