29.04.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
Kreması için:
Yapılışı:
Paşa lokumunun yapımı için öncelikle orta boyutta bir tencerenin içerisine 1 su bardağı unu, 1 litre soğuk sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip ocağın üzerinde alınız. Muhallebiyi pişirirken devamlı karıştırınız ve koyu bir kıvam alana kadar bu işlemi sürdürünüz. Muhallebini kıvamı tutunca ve fokurdamaya başlayınca ocaktan alınız. Daha sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ve vanilyayı ilave ediniz. Bir mikser yardımıyla tereyağı muhallebinin içerisinde tamamen eriyene kadar çırpınız. Daha sonra genişçe bir borcam alın ve tabanını tamamen hindistan cevizi ile kaplayın. Ardından tabanı hindistan cevizi ile kaplanmış borcamın içerisine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Muhallebinin de tüm tabanı kaplamasını sağlayın. Daha sonra bu karışımı bir kenara soğumaya bırakın ve o arada kremanızın yapımına geçebilirsiniz. Krem şantiyi yapmak için 1 paket toz krem şantiyi uygun bir kabın içerisine boşaltın ve içerisine 1 su bardağı soğuk sütü ekleyin. Daha sonra 5 dakika kadar mikserle çırpın ve kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız bu krem şantiyi daha kıvamlı bir hâle gelmesi ve soğuması için biraz buzdolabında bekletin. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi düzgünce yayın. Ardından üzerine 1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz içlerini serpiştirin. Daha sonra bir streç film ile borcamın üzerini kaplayın ve buzdolabında dinlendirin. En az 3 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz paşa lokumunu çıkarın. Tatlıyı dilimleyin ve dilimleri servis ederken krem şanti iç tarafta kalacak şekilde bir spatuladan yardım alarak katlayın. Dilerseniz paşa lokumlarının üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.