GündemÖzel: Dilruba’nın adına özür diliyorum

Özel: Dilruba’nın adına özür diliyorum

12.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, kendisini bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Özel: Dilruba’nın adına özür diliyorum

İzmir’de konuşan CHP lideri Özel, “Sayın Erdoğan, ‘Özgür Özel özür dilesin’ demiş. Ben kendim kötü bir şey söylemedim. Benim dilenecek bir özrüm yok. Ama madem Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlar; Dilruba’nın adına özür diliyorum” dedi. Özel, “Sayın Erdoğan da bir adım atsın. O da söylediği sözden, AK Partili olmayanları üzen bütün ifadeler için özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım” şeklinde konuştu. Öte yandan dün Özel, Parti Genel Merkezi’nde dün Göç Politikaları Danışma Kurulu’nun ilk toplantısına başkanlık etti. CHP, kapalı nüfus sayımı talep ediyor. CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, toplantıya ilişkin Milliyet’e yaptığı açıklamada “Türkiye’nin atması gereken adımları konuştuk” dedi.

Haberin Devamı

81 ili gezecekler

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Seçim kampanyasına start veren CHP’de, erken seçim hazırlıkları başladı. Özel’in, 81 ile gitmesi planlanıyor. Özel’in, örgütüne de, “Sokaklardan kesinlikle eksik olmayacaksınız. Her mahalleyi, her evi gezin, sorunu yerinde çözün, halkın yanında olun. Yarın seçim olacakmış gibi çalışın” talimatını verdiği öğrenildi. Özel’in, Ekim ayında hem il başkanlarını hem de milletvekillerini ayrı ayrı kampa alması da bekleniyor. Özel’in yapılacak toplantılarda kampanyaya ilişkin detaylı bilgilendirme yapacağı ifade ediliyor.