GündemÖz’ün tatil masrafını Akın İpek ödemiş

Öz’ün tatil masrafını Akın İpek ödemiş

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ Çatı iddianamesinde dikkat çeken bölümlerden birini de FETÖ/PDY’nin finans kaynakları, usulsüz para transferleri ile haksız kazançları oluşturuyor.

Öz’ün tatil masrafını Akın İpek ödemiş

Yurtdışında firari bulunan işadamı Akın İpek’in, FETÖ’ye paravan şirketleri aracılığı ile finansal ve eleman kazandırdığı iddialar arasında yer alıyor.
İpek’in sahip olduğu yazılı, görsel ve medya organları vasıtasıyla FETÖ’nün propagandasını yaptığı, İpek’in şirketlerinde görev yapan bazı şahısların süreçten haberdar oldukları, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu üyelerinin de asıl karar verici ve imza yetki sahibi olduklarından FETÖ’ye yataklık yaptıkları öne sürülüyor.
‘Hasan Sezer’ adıyla
Tanık G.Ç. 24 Kasım 2015’te verdiği ifadesinde yurtdışında firari bulunan Zekeriya Öz hakkında önemli iddialar öne sürüyor. 30 Haziran 2013’te Marmaris’teki Angels Peninsula otelde ‘Hasan Sezer’ kimliğiyle kalan kişinin Savcı Öz olduğunu, Öz’ün 8 Temmuz 2013’e dek ücret ödemeden konakladığını, 33 bin 881 TL konaklama bedeli tutan faturanın Koza İpek A.Ş. tarafından ödendiğini iddia ediyor. G.Ç. fatura kesildikten sonra kayıtların silinmesinin istendiğini ancak ‘program’ın izin vermediğini de anlatıyor.
‘500 milyon dolar aktarıldı’
Tanık M.E. 18 Kasım 2015’teki ifadesinde 2004-2007 arasında A.D., Ş.U. ve S.T. adlı şahısların verdiği listelere göre Cebeci kod adı ile adlandırılan ancak Çankaya, Ostim ve Ulus semtlerini içeren bölgelerdeki esnaf, memur ve vakıflardan, kurban himmet ve bağış adı altında para topladığını iddia etti. Tanık M.E. çok sayıdaki esnaftan çek ve senet aldığını, nakit topladığı paraların bir kısmını A.D., Ş.U. ve S.T. tarafından ABD’de Gülen ile irtibatlı kişilere teslim ettiğini, toplanan paraların haricinde İç Anadolu’daki 27 ilden 500 milyon dolar paranın Bank Asya ile İpek’in şirketlerinden Gülen’e aktarıldığını iddia ediyor.