Gündem‘Oyuna gelmeyin sabırlı olmalısınız’

‘Oyuna gelmeyin sabırlı olmalısınız’

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, CHP’yi tartışmaların içerisine çekmek isteyenlerin olduğunu söyleyerek partililere çağrıda bulundu: ‘‘Mümkün olduğu kadar bütün arkadaşlarımın bu oyuna gelmeyecek sabırda, dirayette, metanette olmalarını istiyorum’’

‘Oyuna gelmeyin sabırlı olmalısınız’

Gülden Çoktan - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Özel’in yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP’li ilçe belediye başkanları katıldı. 

Haberin Devamı

“Devleti 22 yıldır liyakatsizce yönetenler, yıpratanlar, perişan edenler bir yanda dururken günü geldiğinde sanki her şeyin sorumlusu bizmiş gibi kendilerini bir tarafa çekmelerine izin vermedik” diyen Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra da vermeyeceğiz. Biz, yeniyi, biz değişimi biz ikinci yüzyılda birinci yüzyıldaki devrimlere sahip çıkan ruhla dünyayı görerek, siyaseti içeride ve dışarıda doğru okuyarak, kimselerin peşine takılmadan, kendinden emin, örgütüne güvenen, milletine sahip çıkan bir anlayışla altı oktaki her ileyi bu çağda olması gerektiği gibi geçmişini sahiplenip bugününe doğru yorumlayarak hep birlikte ilerleyeceğiz. Ve bir kez daha kimsesizlerin kimsesi olduğunu onun da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu, Her derdin bir çaresi olduğunu onun da Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu bu milletimizi anlatacağız. Onlarla birlikte iktidar olacağız.” 

Haberin Devamı

‘Sabırlı olun’ 

Özel şunları söyledi: 

“Anketlere bakıp bu normalleşme bize yaramadı diyenler iktidar sahiplerini o iktidarın ortaklarını ve liderlerini gerilime, hakarete, iftiraya ve her türlü rezaleti göze almaya ikna etmiş durumdalar. Onlara inat, onlara uymayacağız. Milletin meclisinde, mecliste konuşan milletvekiline, önceden planlı o yumrukla milletvekilinin anasına edilen o bu hakaretle aslında gündemi kavgaya, gündemi dövüşe, gündemi sövmeye, hakaretlere ve gündemi gerilimin yarattığı kamplaşmaya çekmekten başka bir amacı yok. Şunu bilelim. Kimseden korkumuz yok. Ama bütün inancımızı, bütün kararlılığımızı ve bütün özgüvenimizi bu milletin, onların kutuplaştırarak kulaklarını kapatmaya çalıştıkları AK Parti’nin yoksuluna, MHP’nin işsizine, bize mesafeli duranın çocuğunun geleceğine dair bir şey söyleyerek sesimizi duyurup onlar için kuracağımız yeni iktidarın onların gerçek kurtuluşu olduğunu anlatmamıza bağlıdır. Mümkün olduğu kadar bütün arkadaşlarımın bu oyuna gelmeyecek sabırda, dirayette, metanette olmalarını istiyorum.” 

Ankara Bildirgesi hazırlanacak

Özel, 4 Eylül’de kurultayı başlayacaklarını belirtirken, “Tarihi sahiplenen, oradan doğru dersler çıkaran, perspektifte ilerliyoruz. Dünyayı doğru okumak için ikinci başkanlığını üstlendiğim Sosyalist Enternasyonal’in başkanlık divanında verdiğimiz bir önergeyle tüzük kurultayımızın toplantısına Sosyalist Enternasyonal’in fikir tartışmalarını ve politika çalışmalarını yürüten komitesini davet ettik. Orada bizimle birlikte çalışacaklar. Ayrıca son gün birlikte yapacağımız bir toplantıyla bir Ankara hazırlanacak” dedi.