Gündem‘Ötanazi’yi çıkarınca sorun çözülmedi’

‘Ötanazi’yi çıkarınca sorun çözülmedi’

24.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, “Başta grubum olmak üzere buna itiraz eden herkese teşekkür ediyorum. Ötanazi kelimesini çıkarınca, sakın sorun çözüldü sanmayın” dedi.

‘Ötanazi’yi çıkarınca sorun çözülmedi’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grubunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇAREYİ CİNAYETTE GÖRENLERİN KARŞISINDAYIZ: Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir Türkiye’nin gündeminde. Sorun var. Kaldırmak için ‘çare ölüm’ diyenlerin karşısındayız. Türkiye’de bir sokak hayvanları sorunu var mı? Evet var. Bu soruna yok demek, sorunun iki tarafına da yani tehdit altında olanlara da sokaktaki hayvanlara da en büyük kötülüktür. Ama bu sorunu görüp çözmek için toplayalım, bir ay tutalım, bir ay sonunda sahiplenmiyorsa, öldürelim, ötanazi yapalım, sahiplenmeyeni imha edelim demek cinayettir, katliamdır, vicdansızlığın dik alasıdır.

İTİRAZ EDENLERE TEŞEKKÜR: Başta grubum olmak üzere buna itiraz eden herkese, hiç değilse ötanazi kelimesinin çıkarılmasını sağladıkları için teşekkür ediyorum. Ancak sorun çözülmemiştir. Sorun fiilen katliamlar devam etmektedir. Çok daha riskli bir noktaya evrilebilir. O da şudur. Kanun belediyelere, bu konuda görev vermektedir, ama para vermemektedir. Sadece ötenazi kelimesini çıkarınca, sakın sorun çözüldü sanmayın.

Haberin Devamı

SAMİMİ DEĞİLLER: Sanki sorunun çözümünü AK Parti istermiş de muhalefet karşı çıkarmış gibi. Bunlar samimi değil. Samimilerse gelecekler, biz buradayız, çalışacağız, sorunu hep beraber çözeceğiz.

TEK YUMRUK VURGUSU: Milli meseleler, iktidarıyla, muhalefetiyle ülkenin çıkarını birlikte sahiplenmeyi, birinin eksik bıraktığını öbürünün tamamlamasını gerektirir. Biz konu Kıbrıs’sa, Filistin’se, Bosna’ysa, Srebrenitsa’ysa, konu Türkiye’nin ve dostlarının çıkarıysa, tek yumruğuz ve tek yumruk olmaya devam edeceğiz.

‘CHP olarak küfeyi istiyorum’

BEN TAŞIYACAĞIM: Biz en düşük emekli maaşının bir asgari ücret olmasını söyledik. Tayyip Bey buna dertlenmiş, demiş ki ‘Bunların sırtında küfe yok.’ Ben küfeyi istiyorum, CHP olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi. Küfenin içine emekliyi koyuyorsun, taşıyamıyor, ağır geliyor. Küfenin içine asgari ücret koyuyorsun, taşıyamıyor. ‘Milletin efendisi’ denen çiftçiyi taşıyamıyor, ağır geliyor. Ama ‘47 tane firmanın vergi borcunu silelim’ deyince küfeyi taşıyor. ‘10 bin lirayla geçinene asgari ücret ver’ diyorum. ‘Taşıyamam, ağır geliyor’ diyor. Bırak, ben taşıyacağım, ver küfeyi. Biz milleti yük görmeyiz.