GündemOrtada bir kriz yok

Ortada bir kriz yok

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere dün ABD’ye gitti.

Ortada bir kriz yok

Özel, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda hazırladıkları Ankara Deklarasyonu’nu açıklayacaklarını söyledi. Özel yapacağı sunumunda İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarına tepki göstereceklerini de belirtti. 

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada kararın İstinaf Mahkemesi’nde onaylanmasının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Özel, “Kimse bize olmadık bir davadan, olmadık bir suçlamadan cezayı normalleştirmeye ve bunu kabul ettirmeye çalışmasın. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun da şiddetlisini uygular” diye konuştu. İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında çekişme olduğuna yönelik iddialara ilişkin Özel şunları söyledi: “Ben Sayın Mansur Yavaş’ın bu konuda aldığı tutumu çok yapıcı, çok doğru buluyorum. Kendisi de bu tür yaklaşımlardan rahatsız olduğunu  söyledi. Sayın Ekrem İmamoğlu ile de tüm gündemi değerlendirdik. Önümüzdeki hafta ben döndükten sonra da üçümüz bir araya geleceğiz, ortada bir kriz yok.” 

Haberin Devamı

‘İmamoğlu’ toplantısı 

Öte yandan CHP kurmayları, Emirgan’da bulunan Beyaz Köşk’te bir araya gelerek İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası getiren istinaf süresindeki davayla ilgili toplantı yaptı. ● DHA