Gündem‘Olağanüstü toplanma’ tartışması

‘Olağanüstü toplanma’ tartışması

08.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi için TBMM’yi 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

‘Olağanüstü toplanma’ tartışması

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP ise milletvekilliği düşürülen Can Atalay için TBMM’yi 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırmaya hazırlanıyor. CHP’nin bugün başvurusunu yapması beklenirken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’a Meclis Genel Sekreter Yardımcısı aracılığıyla Kurtulmuş’un başvurunun 16’sı için yapılması talebinin iletildiği belirtildi. 

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan Günaydın, şunları söyledi: 

“Meclis Genel Sekreter Yardımcısı benle görüşmek için büroyu aramış. Söylediği de şudur: Ayın 16’sı için toplanma talebinizi yazmanızı Numan Bey (TBMM Başkanı) rica ediyor. Bunun için görüşmek istiyorum. Ben de dedim ki 16’sında görüşmeyi yapabilmemiz için 15’inde Abbas görüşmesinde Meclis’i açtığında kapatmayacağına yönelik bize taahhüt vermesi lazım Numan Kurtulmuş’un. Bunu da herhalde Meclis Genel Sekreter Yardımcısı bir bürokrat üzerinden bana veremez. Dolayısıyla o taahhüdü kendisi vermediği sürece biz 14’ü çağrımızı yapacağız. Onun üzerine Numan Kurtulmuş’tan bana yönelik bir telefon gelmedi. Biz de 14’üne yönelik çağrımızı yapacağız.”