GündemOkullar açıldı! Ä°stanbul'da trafik yoÄŸunluÄŸu baÅŸladı

Okullar açıldı! Ä°stanbul'da trafik yoÄŸunluÄŸu baÅŸladı

09.09.2024 - 09:27 | Son Güncellenme:

İstanbul'da haftanın ilk iş günü olması ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile sabah saatlerinde bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Okullar açıldı İstanbulda trafik yoğunluğu başladı

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi dolayısıyla megakentin Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik yoğunluğu arttı.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişleri ve bağlantı yollarında araç yoğunluğu yaşanıyor.

Okullar açıldı İstanbulda trafik yoğunluğu başladı

Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa istikametinde oluşan yoğunluk, Göztepe mevkisine kadar uzandı.

TEM Otoyolu'nun Edirne istikametindeki Ataşehir mevkisinde araçlar ağır ilerliyor.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunun farklı noktalarında yer yer trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Cevizlibağ'da Ankara istikametine doğru başlayan araç trafiği, Halıcıoğlu'na kadar sürüyor. Çağlayan mevkisi Zincirlikuyu istikametinde de araçlar ağır ilerliyor.

Okullar açıldı İstanbulda trafik yoğunluğu başladı

AVRUPA YAKASI 47, ANADOLU YAKASI'NDA İSE YÜZDE 54 ÖLÇÜLDÜ

Kentte toplu ulaşımda da bazı bölgelerde kısmi yoğunluklar yaşanıyor.

İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah erken saatlerinde trafik yoğunluğu Avrupa Yakası'nda yüzde 47, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 54 ölçüldü.

Haberin Devamı

Â

Okullar açıldı İstanbulda trafik yoğunluğu başladı

İSTANBUL'DA ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE YÖNELİK DENETİM

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri ve sivil trafik ekipleri tarafından öğrenci servislerine yönelik denetim yapıldı. Bakırköy ve Fatih Vatan Caddesi'nde gerçekleştirilen denetimlerde sürücülerin ve aracın belgelerine bakıldı. Emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığı kontrol edilirken, kurallara uyulması yönünde hatırlatılma yapıldı.

Trafiğin okulun ilk günü olduğu için yoğun olduğunu söyleyen sürücü, "Trafik kurallarına dikkat ediyoruz. Biz de öğrencilere emniyet kemerlerini takmalarını söylüyoruz. Can taşıyoruz" dedi.

Öğrenciler ise heyecanlı olduklarını söyledi.

Â