GündemÖğrenciler faciadan döndü..

Öğrenciler faciadan döndü..

28.11.2008 - 07:46 | Son Güncellenme:

.

Öğrenciler faciadan döndü..



Küçükçekmece'de içinde çok sayıda öğrencinin bulunduğu servis otobüsü frenleri boşalınca öğrencilerin çığlıkları arasında önce park halindeki 3 araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle hızı yavaşlayan otobüs tren yolu duvarına çarptı. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken servis sürücüsü olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları 5 dakika önce trenin geçtiğini belirterek, “Şükürler olsun ki, öğrencilere bir şey olmadı" diye konuştular.

Küçükçekmece İmaret Caddesi'nde saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada, tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu öğrencilerinin geçici olarak eğitimlerini sürdürdükleri Behiye Pars İlköğretim Okulu'ndan öğrencileri alan servis otobüsü, öğrencileri indireceği sırada frenleri boşaldı. Yokuş aşağı büyük bir hızla giden 34 JED 09 plakalı otobüs park halindeki 3 araca çarptı. Daha sonra tren yolu duvarını da kıran otobüs tren yolunda askıda kalarak durabildi.

Öğrenciler kaza sırasında çığlık atarken görgü tanığı olan ve çocuklarını almak için tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu'nun önünde bekleyen veliler de duramayan otobüsün peşinden koşturmaya başladılar. Otobüsün durmasıyla birlikte çocuklarını alan veliler uzun süre olayın şokunu yaşadılar. Görgü tanığı olan ve kızı otobüste bulunan Behzat Torgaç, “Kızım 4. sınıfa gidiyor. Kaza yapan otobüste bulunuyordu. Biz okulun önünde her akşam servisi bekler ve çocuklarımızı alırdık. Ancak bu sefer otobüs duramadı. Büyük bir hızla yanımızdan geçerek önce park halindeki otomobillere ardından da tren yolu duvarına çarptı"diye konuştu.

Görgü tanıkları ayrıca ismi öğrenilemeyen servis şoförünün araçtan inerek, “Su içmeye gidiyorum. Çok korktum"diyerek olay yerinden kaçtığını öne sürdüler. Kaza nedeniyle duvarı yıkılan tren hattı bir süre trafiğe kapatılırken, servis otobüsünün çekilmesinin ardından trafik normal seyrinde akmaya devam etti.