Gündem Ofisi basılan muhtarın kapısına ‘Katil' yazıldı! Aralarında sanatçıların da 33 kişiden şikayetçi oldu

Ofisi basılan muhtarın kapısına ‘Katil' yazıldı! Aralarında sanatçıların da 33 kişiden şikayetçi oldu

28.06.2024 - 10:33 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'da muhtarlık ofisi basılarak kapısına “Katil” yazılan Muhtar Halil Kaya, Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından sözde hayvan sever kişilerden ölüm tehditleri içeren mesajlar aldığını söyledi. 4 çocuk babası Kaya, aralarında sanatçıların da olduğu 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ofisi basılan muhtarın kapısına ‘Katil yazıldı Aralarında sanatçıların da 33 kişiden şikayetçi oldu

Batıkent Mahallesi'nde 4 Haziran'da Mustafa Şahin'e saldıran sahipsiz köpeklerin kuduz olduğu tespit edilmiş ve mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı. Karantinanın başlatılmasıyla belediye ve tarım il müdürlüklerinde görevli ekipler, mahallede küpesiz ve hastalıklı köpeklerin toplatılarak barınaklara götürülmesi için harekete geçti. Köpeklerin toplatılması ve barınaklara götürülmesinden rahatsız olan çoğu kadın 25-30 kişilik grup, Türkiye'nin farklı illerinden Şanlıurfa'ya gelerek Eyyübiye ilçesindeki Batıkent Mahallesi Muhtarı Halil Kaya'nın bürosunu basarak, kapısına “Katil” yazdı. Hakaretler yağdırarak Muhtar Kaya'yı tehdit eden grup, vatandaşların araya girmesiyle dağıtıldı.

Haberin Devamı

Muhtar Kaya, olayın yaşanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen her gün Türkiye'nin birçok ilinden ve dünyanın farklı ülkelerinde tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldığını ifade etti. Evli ve 4 çocuk babası Kaya, tedirgin olduğunu belirterek, aralarında sanatçıların da olduğu 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

“KARANTİNA BÖLGESİ İLAN EDİLDİK”

Bir grup kişiden tehdit mesajları aldığını belirten Muhtar Halil Kaya, “Mahallemizde bununla ilgili olarak belediye burada bulunan başıboş köpekleri toplamaya başladı. Karantina bölgesi ilan edildik. Daha sonra ben muhtarlık ofisimde yok iken farklı ilerden gelen kadınlar, muhtarlığımızı bastılar. Bir de bunlar yetmiyormuş gibi tehdit mesajları atıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

“SEREN SERENGİL'DEN ŞİKAYETÇİ OLDUM”

İnsanları galeyana getiren sanatçıların olduğunu ifade eden Muhtar Kaya, “Özellikle sanatçı Seren Serengil, yaptığı paylaşımda ‘tüm herkesi adliyelere bekliyoruz, bu muhtar hakkında gidin şikayetçi olun, bu muhtarın muhtarlık ofisini yıkın' diye cümleler sarf etmiş. Ben bu paylaşımları şiddetle kınıyorum çünkü bu benim asli görevimdir. Başıboş bir sokak hayvanı var ise bunu yetkili birime bildirmek benim görevim. Ben bunu yaptığım için sanatçı kimliğini kullanarak beni linç etmeye çalışıyor. Bu paylaşımın altına ise yapılan yorumlarda ‘Urfa yıkılsın, bir köpek sesine hasret kalın' gibi yorumlar yapılıyor. Bunlarda yetmiyormuş gibi tehdit mesajları atılıyor. ‘Sizi öldüreceğiz bilmem öyle yapacağız, böyle yapacağız şeklinde tehditler alıyorum. Özellikle Seren Serengil başta olmak üzere bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Ben mahalle muhtarıyım. Bunlar bir mahalle muhtarlığını basacak gücü nereden alıyorlar. Yani o kadar mı güçlüler. Ben buradan yetkililere de sesleniyorum. Bunlar o kadar güçlü insanlar mı? Sonuçta burası bir kamu binası, burası benim evim değil ve bu insanlar devletin muhtarlığını bastılar. Bu insanlar için gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Ofisi basılan muhtarın kapısına ‘Katil yazıldı Aralarında sanatçıların da 33 kişiden şikayetçi oldu

"33 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

Haberin Devamı

Okulla giden çocukların da bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendiğini vurgulayan muhtar Kaya, “Yaşanan bu durum çocuklarımızı da olumsuz etkiledi. Çocuklarımın okul arkadaşları, ‘babanın kapısına neden katil yazısı yazmışlar' diye soruyorlar. Benim 4 tane çocuğum var, bu tür şeyler güzel mi? Bu insanlar bu gücü nereden alıyorlar? Bunlar hayvan sever falan değil. Bunlar bildiğiniz lobi, bir grup oluşturmuşlar ve insanların üzerine bu şekilde gidiyorlar ama biz bu fırsatı onlara vermeyeceğiz. Ben hepsinden şikayetçi oldum ve haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Şimdiye kadar 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulundum, halen bana gelen tehdit ve hakaret içerikli mesajları alıp savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

"SANATÇI KİMLİĞİNİZİ KULLANARAK İNSANLARI BU ŞEKİLDE BİRBİRİNE KARŞI TAHRİK ETMEYE HAKKINIZ YOK"

Tedirgin olduğunu da söyleyen muhtar Kaya, “İnsanları ve halkı bu kadar kin ile nefretle kusturmanın bir anlamı yok. Benim burada yaptığım bir şey yok, mahallemde başıboş gezen köpekleri belediyeye bildirdim. Eğer bu suç ise ben suç işlemiş oluyorum. Sonuçta çoluk çocuğumuz her gün sokakta ve biz halkın içindeyiz. Bu şekilde sanatçı kimliğini kullanan Seren Serengil hanıma hiç yakıştıramadım. Bu yaşanan durumu sosyal medya hesabında paylaşmış ve ‘herkesi karakol ile adliyeye bekliyoruz, muhtardan gidin şikayetçi olun' diye paylaşımlar yapıyor. Benim ismimi açık bir şekilde açıklamış. Sanatçı kimliğini kullanarak insanları bu şekilde birbirine karşı tahrik etmeye hakkınız yok. Benim gözümde sanatçı falan da değilsiniz. Bunlar bu şekilde rant sağlıyor, başka bir şey değil. Hem gelip burada muhtarlığımızı bastılar, şanlı şehrimizi katil Urfa yaptılar ve hem de hastalıklı köpekleri Ankara'ya kadar götürdüler. Buna rağmen tahliye edildi, ben adalet istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"MUHTARIN KAPISINA GİDEREK ARGOLU KELİMELER KULLANAN HEMCİNSLERİMİ KINIYORUM"

Mahalle sakinlerinden Dilek Demir, “Bu konuyla alakalı olarak biz kendimiz muhtarımıza başvurduk. Başıboş köpekler olduğu için toplandık gittik. Çocuklarımızı rahat bir şekilde dışarı bırakmak için biz muhtardan böyle bir talepte bulunuyoruz. Ben 3 çocuk annesiyim ve muhtarımız doğru bir karar vermiş. Muhtarın kapısına giderek argolu kelimeler kullanan hemcinslerimi kınıyorum. Çünkü ben çocuklarımı rahat bir şekilde dışarı bırakmak istiyorum. Dışarda rahat bir şekilde gezmek istiyorum ama köpekler olduğu için korkuyorum. Ben de bir hayvan severim ve hiçbir şekilde bir sokak hayvanına zarar gelsin istemem ama bizim açımızdan toplanması gerekiyor. Buradan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum lütfen görevinizi layıkıyla yerine getirin ve muhtarımıza sahip çıkın” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan Şehmus İncik ise devletin belediyeye verdiği göreve sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

“SABAH NAMAZINDA CAMİYE GİDERKEN ÇOK TEDİRGİN OLUYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Ahmet Çiftçi de sokak köpeklerinden dolayı sabah namazı için camiye giderken tedirgin olduklarını ve kuduz köpeklerin sokaklarda dolaşmaması gerektiğini aktardı. Çiftçi, köpeklerin kendisine saldırdığını ve başka birisinin kendisini kurtardığını ifade etti.