GündemNarin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyet'e konuştu: Artık 'baba' demem!

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyet'e konuştu: Artık 'baba' demem!

10.09.2024 - 06:34 | Son Güncellenme:

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran dün gözyaşları içinde köyünde toprağa verildi. Cinayetle ilgili ilk itiraf gözaltındaki Nevzat Bahtiyar’dan geldi. Bahtiyar, “Amca Salim Güran cesedi çuval içerisinde bana verdi. Alıp dereye götürdüm” dedi. Amcanın bunun için kendisine 200 bin TL teklif ettiğini söyledi.

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Narin’i gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın oğlu Ferhat Bahtiyar Milliyet’e konuştu. Bahtiyar, şunları dedi:

Haberin Devamı

“Şu ana kadar babamın tek bir hareketinden şüphelenmedik. Babam aramalara katıldı, aileyle birlikte günlerce Narin’i aradı. Şoktayız ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Evde, aramızda Narin’e dair bir konuşma olmadı hiç, çünkü ailece hep aramalara eşlik ettik. ‘Bu kız nerede, ne oldu acaba?’ diye günlerce ailemdeki herkes Narin’i aradı. O nedenle babamla konuşma fırsatımız olmadı. Aklımıza da kimseyle ilgili bir şey gelmedi herkes gibi arıyorduk. İnsanlar kaçırıldığını düşünüyordu. Babamın öyle bir şey yaptığına inanmak istemiyorum, eğer yapmışsa da artık bir şey diyemiyorum. Bu saatten sonra o insana ‘baba’ demem. Biz de altı kardeşiz ve bunu yapanın bizim babamız olduğuna inanmak istemiyoruz. Köy yaklaşık 100 hanelik. Narin’in ailesi de çiftçilik yapıyordu. İntihar olayını hiç duymadık, öyle bir şey olsaydı duyardık.”

Haberin Devamı

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyete konuştu: Artık baba demem

Narin Güran dün 3. sınıfa başlayacaktı. Küçük kızın toprağa verildiği gün okulunda eğitim öğretim yapılmadı. Tavşantepe İlkokulu’nda dün yas vardı, Narin’in sırası çiçeklerle donatıldı.

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

1 Küçük kız istismara mı uğradı? Tavşantepe köyünde konuşulan ama dile getirilmeyen en vahim iddia Narin’in istismara uğradığı ve bu nedenle öldürüldüğü iddiası. Otopsi raporunun açıklanmasıyla birlikte bu konu netliğe kavuşacak.

2 Sebebi arazi anlaşmazlığı mı? İddialara göre, amca Salim ile baba Arif Güran arasında 50 milyon TL değerindeki bir arazi yüzünden anlaşmazlık yaşanıyor. Cinayetin bu yüzden işlenmiş olabileceği iddia ediliyor.

3 Narin görülmemesi gereken bir şeyi mi gördü? Gözaltına alınan ağabeyin yasaklı madde içerken Narin’e yakalandığı iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise ağabeyin bir köpeği istismar ederken Narin’e yakalandığı iddiası. Anne Yüksel Güran, bir televizyon programında bu konuyu anlatırken, yayın kesilmişti.

4 Hakim, sorguda Narin’in amcası Salim Güran’a “Narin senin kızın mıydı?” sorunu yöneltmişti. Bir televziyon programında Salim Güran ile Narin’in annesi Yüksel Güran arasındaki yakın ilişkisinden söz edildi. Bu iddia da araştırılan konuların arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

HABER MERKEZİ - Türkiye’yi kahreden Narin Güran (8) cinayetiyle ilgili soruşturma genişlerken, şüphelilerin ifadelerinden kan donduran detaylar kamuoyuna sızıyor. Soruşturmadaki son duruma ilişkin resmi açıklama, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç, 19 günlük yoğun aramalardan sonra, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde cansız bedenine ulaşılan Narin ile soruşturmanın genişleyerek devam ettiğini ve 24 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi. Tunç, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

“19 gün içinde 276 kişinin ifadesine başvuruldu. Abisiyle ilgili DNA çalışması yapıldı, Narin ile uyumlu olmadığı görüldü; amcasının aracında Narin’in DNA’sı ile şoför koltuğundaki DNA uyumlu olduğu tespit edildi ve gözaltı ve tutuklama gerçekleşti. Narin’in cansız bedeni köye 1.5 km mesafede dere yatağında bulundu. Hunharca katledildiğini gördük. Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Kurum Başkanlığı’na deliller incelemeye gönderildi. Şüpheli olarak 23 kişi daha gözaltına alındı. Gece saatlerinde (önceki gün) bir kişinin daha ifadesine başvuruldu.”

Haberin Devamı

İKİMİZ ÇUVALA KOYDUK

Narin’in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf ise gözaltına alınan 24. isim olan bir zanlıdan geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, sorgusunda “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm” dedi. Köyde sıvacılık yapan itirafçı Bahtiyar ifadesinde şunları dedi:

“Salim Güran, aracımla giderken bana selektör yaptı, durdum. Aracının ön koltuğunda battaniyeye sarılı bir şey gösterdi ve ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Gösterdiği şeyin yanına yaklaştım. Hareketsiz insan olduğunu gördüm. Şaşırdım, tereddüt ettim.

Salim Güran bana ‘Aileni düşün sana 200 bin TL para veririm’ dedi. Muhtar bana aracımda torba olup olmadığını sordu. Ben de bagajımdan bir çuval getirdim. Battaniyeye sarılı çocuğu ikimiz alıp çuvala koyduk. Ben çuvalı arabama koydum sonra muhtar dereyi işaret etti. Ben de arabamla dere kenarına gittim. Çuvalın ağzını bağlayacak ip aradım. Sonra çuvalda bulunan çantanın ipini söküp çuvalın ağzını bağlamaya başladım. Eve geldiğimde köyde insan hareketliliği vardı. Kendi annem ve eşim de Narin Güran’ı aramaya çıkmışlardı. Evde namaz kıldım daha sonra yemek yemeden Narin’i arama faaliyetine katıldım.”

Haberin Devamı

‘ORTADAN KALDIR DEMEZDİ’

İfadesinde “Salim Güran Narin’i öldürmüş müdür, öldürdü ise neden öldürmüştür?” sorusuna Nevzat Bahtiyar “Salim Güran kendi öldürmemiş olsaydı bana getirip ‘ortadan kaldır’ demezdi. Neden öldürmüş olabileceğini bilmiyorum. Tik Tok’ta ise Arif Güran’a ‘Sana öyle bir acı yaşatacağım ki asla unutamayacaksın’ demiş ben buradan öğrendim. Köyde bu şekilde konuşuluyordu” yanıtını verdi.

‘ÇAPKINLIĞINA ŞAHİT OLMADIM’

Jandarmanın, “Salim Güran ile arkadaşlık seviyeniz nedir? Size özel hayatından bahseder miydi? Duyduğunuz eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi?” sorularına itirafçı, “Biz kendisiyle bazen çay içerdik, Diyarbakır’a giderdik. Bana çapkınlık yaptığını anlatmadı. Ben de böyle bir şeye şahit olmadım” karşılığını verdi.

‘YÜKSEL VE ENES YOKTU’

Yine jandarmanın “Cesedi aldığınızda Narin Güran’ın annesi Yüksel ya da abisi Enes yanınızda mıydı?” sorusuna Nevzat Bahtiyar “Yüksel ve Enes yoktu. Sonrasında aralarında konuştuklarına şahit olmadım” yanıtı verdi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin itirafları üzerine köyde hareketli dakikalar yaşandı. Ekipler cesedin bulunduğu bölgede itirafçı Nevzat Bahtiyar ile keşif yaptı. 

AMCANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada şüpheli amca Salim Güran’ın 1 Eylül’de jandarmaya verdiği ifade de ortaya çıktı. İfadede amcaya “Narin’in ölmesine veya yaralanmasına sebebiyet verecek bir şey yaptınız mı, Narin’in babası olma ihtimaliniz var mı, Narin’e kim niye zarar vermiş olabilir, Narin’i kim öldürmüş olabilir?” diye sorulduğu, amcanın bütün sorulara “Bilmiyorum, değilim, yapmadım” şeklinde yanıt verdiği verdiği belirtildi.

Eğertutmaz Deresi’nde keşif

■Diyarbakır Bağlar’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve pazar günü cansız bedeni bulunan Narin’in yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’ne 1.5 km mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin kenarında keşif yapıldı.

■Amcası Salim Güran’ın 200 bin lira para teklifi üzerine Narin’in cesedini alıp gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar, jandarma eşliğinde dere kenarına götürüldü. Burada Bahtiyar’ın ifadesine başvuruldu ve olayı nasıl gerçekleştirdiği anlattırıldı.

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyete konuştu: Artık baba demem

WHATSAPP KONUŞMALARI KURTARILABİLİR Mİ?

EREN KOCA  - Narin’in tutuklu amcası Salim Güran’ın WhatsApp konuşmaları özel bir yazılımla sildiği ortaya çıkmıştı. Milliyet’e konuşan Adli Bilişim Uzmanı Osman Demircan, WhatsApp konuşmalarının geri yüklenebileceğini belirterek, özel yazılımlar sayesinde kurtarılmak istenen verilerin  cihazda tarama yapıldığında geri getirilebildiğini, büyük kısmının kurtarılma şansının çok yüksek olduğunu söyledi. Etik Hacker Tamer Şahin ise “Iphone veya Android telefonların incelenip içindeki mesajların geri getirilmesi adli bilişim yöntemiyle olur. Eğer Google veya Apple hesabı varsa geri getirilir. WhatsApp’ın kullandığı şifrelemenin kırılma durumu yok. Fiziksel veya zararlı bir uygulama olmadan erişemezsiniz, bunun dışında söylenenler spekülasyon” dedi.

OTOPSİDE 91 ÖRNEK ALINDI

Narin Güran’ın ön otopsi raporu tutanağı paylaşıldı. Tutanakta, cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemelerle belirlenebileceği ifade edildi. Tutanakta, Narin’in cenazesinin otopsi işlemleri için pazar günü saat 10.50’de Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildiği ve otopsi işlemlerine başlandığı ifade edildi.

Sol bacakta kopma

Tutanakta, çuval içerisinde getirilen cesedin önce skopi işlemlerine tabi tutulduğu, sonra moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu ve sürüntü örnekleri ile istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde detaylıca 91 adet örnek alındığı belirtildi. Çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu vurgulandı. Cesette sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu, bunun nedeninin ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilen kemik parçalarında yapılacak incelemelerle çözülebileceği belirtildi. Tutanakta, “Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı” ifadeleri yer aldı. 

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyete konuştu: Artık baba demem

Diyarbakır dışından gelen Narin’in teyzeleri ve anneannesi güçlükle ayakta durdu. Ağıt yakan ağabey Baran Güran, Narin’in tabutuna sonra da mezarına beyaz çocuk gelinliği ile oyuncak ayısını koydu.

‘İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIĞIMIZ BİR ANDAYIZ’

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) dün toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu’na getirilen Narin Güran’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ağabey Baran Güran’a teslim edilerek, Tavşantepe Mahallesi’nin yanındaki Batıkarakoç Mahallesi’ne getirildi. Narin için Batıkarakoç Mahalle Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kentteki kurum amirlerinin, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı cenaze töreninde anne ve baba ise gözaltında oldukları için yer almadı.

‘Ahlaklı toplum ve nesil...’

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Celal Büyük, sözün bittiği yerde olduklarını dile getirerek, masum bir evladın katledildiğini belirtti. Büyük, “İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur’an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin’imiz cennettedir, masumdur. Elbetteki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah’a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza” dedi. Cenaze namazının ardından Narin, tabutuna sarılı beyaz duvakla Tavşantepe Mahallesi’ne götürüldü. Narin Güran’ın tabutumun üstündeki duvak ve beyaz elbisesini, toprağa verildikten sonra ağabeyi Baran Güran aldı. Narin, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyete konuştu: Artık baba demem

‘Ya polisler gidecek ya cinayet çıkacak’

Narin’in katledildiği Tavşantepe’de köylülerin, 2018’de Rehber TV’ye, polis istemediklerini, camiye gidemediklerini ve çocuklarının sokakta oynayamadığını söyleyip yetkililere “Ya bu polisler gidecek ya cinayet çıkacak” dedikleri ortaya çıktı. 41 yıldır köyde muhtarlık yapan Mehmet Sadık Karacoşan “Bu polisler burada kalırsa cinayet çıkacak. Bu köyde illa bir cinayet olacak ya da göç olacak. Bu köyden ya 500 kişi gidecek ya da polis gidecek” ifadelerini kullanmış.

Narin cinayetinde itirafçının oğlu Milliyete konuştu: Artık baba demem