Gündem‘Muhalefetin hasreti karanlık ve kargaşa’

‘Muhalefetin hasreti karanlık ve kargaşa’

25.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri  Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun mezuniyet törenine katıldı.

‘Muhalefetin hasreti karanlık ve kargaşa’

Törende konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AHLAKI ÇATLAMIŞ: Geleceğimizi ve tarihi gerçeklerimizi tehlikeye sokan siyasi ittifakın mahzeninde milli varlığımızı ve milli güvenliğimizi hedef alan sinsilikler mayalanmaktadır. Bugünkü siyasi muhalefetin ahlakı donmuş ve çatlamıştır. Hiç güven vermiyorlar.

MİNERVA’NIN BAYKUŞU: Hegel, Hukuk Felsefesi kitabının önsözünde, olayların önce olduğunu, düşüncelerin de sonradan ortaya çıktığını ifade etmek maksadıyla Minerva’nın Baykuşu metaforundan istifade etmişti. Biz olayların peşinden sürüklenen değil, olayların rotasını belirleyen bir fikri ve düşünce sistematiğine sahibiz. Minerva’nın Baykuşu olsa olsa zillete düşenlerin sembolü olmaya müstahaktır. Bizim sembolümüz, hürriyet aşığı Bozkurt duruşudur.

Haberin Devamı

BOŞA ÇIKARACAĞIZ: Türkiye’deki muhalefet siyasetinin hasret duyduğu şey karanlık ve kargaşadır. Milletten umudu kestiklerinden dolayı demokrasiye sözde bağlıdırlar. Fakat Cumhur İttifakı bu zilletin hesaplarını Allah’ın izniyle boşa çıkaracak, bu ittifakı mağlu edecektir.

AİLE DRAMI: Karşımızdaki siyaset tablosunda bir aile dramı yaşanmaktadır. Baba ile oğul çekişmeli, babayla abla ihtilaflı, oğul ile abla kumpasçı, diğerleri de kendi siperlerinde seyircidir. Biz bu olan bitenlere zillet demeyelim de ne diyelim? Veli nimeti olan ittifak ortağına ‘çarparım’ diye tehditler savuranların nesine itibar edelim?

ÇAMURA BATIRIYORLAR: Altılı Masa’da oturanların kafası boşlukta dönen bir çark gibi manasız ve faydasız uğultularla doludur ve akılsızdır. Türkiye’ye çamur atmakla kalmıyorlar, birbirlerini de çamura batırıyorlar. Bu yüzden Cumhurbaşkanı adayı bile bulamıyorlar, bir aday üzerinde uzlaşamıyorlar.