GündemMuğla'da can pazarı! Tur otobüsünden fırladılar, ölü ve yaralılar var

Muğla'da can pazarı! Tur otobüsünden fırladılar, ölü ve yaralılar var

13.07.2024 - 11:30 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Ula ilçesinde freni patladığı belirtilen tur midibüsünün park halindeki 3 araca çarptı. Kazada ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Ula ilçesi Akyaka Mahallesi girişinde yerli turistleri taşıyan Mehmet D'nin kullandığı 20 AIV 199 plakalı tur midibüsü park halindeki 3 araca çarptıktan sonra bir evin bahçe duvarına vurarak durdu.

Haberin Devamı

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Araçta sıkışan yaralılardan 4'ü Muğla Büyükşehir Belediyesi Akyaka İtfaiye İstasyonu ekiplerince yapılan çalışmayla kurtarıldı. Toplam 32 yaralı sağlık ekiplerince bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Midibüsün altında kalan ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişinin ise yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği belirlendi.

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, yaptığı açıklamada, midibüsün Denizli'den Akyaka'ya geldiğini belirterek, "Midibüsün fren sorunundan dolayı Akyaka girişindeki fırının önünde yan yatıp duvara çarpması sonucu 11 yaşındaki bir kız çocuğumuz hayatını kaybetti. Ona Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum. Yaralılardan 3'ünün durumu kritik. Destek veren tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Kazayı gören Sena Manas isimli bölge sakini ise sesi duyunca çok korktuğunu belirterek, kaza sırasında çok yüksek bir sesin çıktığını söyledi.

Kazanın ardından bölgede jandarma ekiplerince inceleme başlatıldı.

Muğlada can pazarı Tur otobüsünden fırladılar, ölü ve yaralılar var

MUĞLA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Muğla Valiliğinin sosyal medya hesabından da kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "13.07.2024 Cumartesi günü saat 09:20 sıralarında Ula ilçesi Akyaka Mahallesi girişinde seyir halindeki yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız vefat etmiş, 32 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

ÖLÜ SAYISI 2'YE ÇIKTI

Kazada yaralanan Necla Doğu da tedavi gördüğü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Doğu’nun ölümüyle kazada ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

MELİSA, AKYAKA'YI ÇOK SEVDİĞİ İÇİN TURA KATILMIŞLAR

Aynı kazada yaşamını yitiren Melisa Gültekin'in, yanındaki trafik polisi babası Aykut Gültekin ile annesi Seher Gültekin'in de yaralandığı belirtildi. Tedavisi süren Gültekin çiftinin hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi. Öte yandan Gültekin'in kızları Melisa'nın Akyaka'yı çok sevmesi üzerine Denizli'den tur gezisine katıldığı bildirildi

Haberin Devamı

KAZA, ARAÇ KAMERASINDA

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde 1 çocuğun öldüğü, 3'ü ağır, 33 kişinin yaralandığı kaza, başka bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntüde, freni boşaldığı öne sürülen tur otobüsünün şoförünün korna çaldığı, ardından araçlara çarptığı yer aldı