20.04.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:
Kabukları soyulmuş kabakları, rendeleyip suyunu sıkalım. Suyunu sıkma işlemine özen gösterelim. Aksi takdirde kabak kendini salıyor ve iyi kızarmıyor. Ardından yumurta, dereotu, tuz, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave edelim. Maydanozlar ufak ufak doğranmış olmalı. Bu malzemeleri iyice karıştıralım. Hafif kızarttığımız yağa 1 kaşık harçtan koyalım. Çok abartmamak kaydıyla kaşıkla hafifçe bastıralım. Pişmesine bağlı olarak çevirip pişirelim. Pişenleri tabağa alalım. Soğuk ya da sıcak nasıl tercih ederseniz, afiyet olsun.
Patatesli mücver
Malzemeler;
• 4 patates (orta boy)
• Maydanoz (yarım demet kadar)
• Karabiber, pul biber, tuz
• 1 soğan (orta boy)
• 3 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• Sıvıyağ
Yapılışı;
Rendelenen patates ve soğanlara kıyılmış maydanoz ilave edelim. Geri kalan malzemeleri de katarak karıştıralım. Sulu olduysa un miktarını arttırabilirsiniz. Harçtan 1 kaşık kadar alıp hafif kızarmış yağda kızartalım. Sırayla pişenleri tavadan alalım. Mücveriniz tabağa konup servis edilmeye hazır.
Brokolili Mücver
Malzemeler;
• 500 gr brokoli
• 2 yemek kaşığı un
• Tuz, karabiber
• 2 yemek kaşığı peynir (rendelenmiş)
• 1 yumurta
• Sıvıyağ
Yapılışı;
İlk yapmamız gereken brokoliyi kalın saplardan kurtarmak. Ardından dallarını ufak ufak doğrayalım. Tencereye brokolileri koyup uygun miktarda su içinde haşlayalım. Haşlandıktan sonra brokoliyi ezelim. Sıcak olabilir bu yüzden kaşıktan faydalanabilirsiniz. Geri kalan malzemeleri de ilave edip karıştıralım. Harçtan 1 kaşık kadar alıp diğer tariflerde de yaptığımız gibi hafif kızgın yağda kızartalım. Kızarmış mücvere yağını salması için zaman verelim. Biraz dinlendikten sonra yoğurt eşliğinde servis edebiliriz.
Mücverin Püf Noktaları
Mücver mutfakta çokça tercih edilen bir lezzet. İç malzemesinde birkaç değişiklikle çok farklı lezzetler elde edilebilen bir yemek. Bu lezzetler arasında; karnabaharlı, peynirli, pırasalı, kırmızı biberli mücverler de sayılabilir. Tüm mücverlerde püf nokta kıvamdır. Sıvı yağa katılan harç ne çok fazla kızartılmalı ne de çok dağınık bırakılmalı. Bu iki kıvam arasında denge tutturmak önemli. Şimdiden kolay gelsin.