GündemMoritanya’da gezilecek sıra dışı yerler

Moritanya’da gezilecek sıra dışı yerler

30.04.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

Moritanya, Kuzeybatı Afrika’nın en sıra dışı yerlerinden biri olarak adlandırılmaktadır. Resmi ismi Moritanya İslam Cumhuriyeti’dir. Moritanya, komşu olduğu ülkeler bakımından da farklı bir coğrafik konumda yer almaktadır.

Moritanya’da gezilecek sıra dışı yerler

Moritanya; gezilecek yerleri, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ile son derece etkili ve turistler tarafından da en çok ilginç bulunan yerlerin başında yer almaktadır. Özellikle çöl yaşamı ve sıra dışı mimarisi ile gezginleri ve turistleri büyülemektedir. Mutfak kültürü ile dikkat çeken Moritanya geleneksel yemekler bakımından da özel bir kültür yapısına sahiptir. Özellikle geleneksel kültürün korunduğu yapısı ve ilginç kıyafetleri ile dikkat çeken yerlerden birisidir.

Haberin Devamı

Moritanya’da mutlaka görülecek yerler

Moritanya, son derece farklı bir gezi deneyimi yaşatacak olan yerlerden biri olarak adlandırılmaktadır. Gezilecek pek çok yerinin olması en çok tercih edilen sebeplerin arasında yer almaktır. Moritanya’ya gidildiğinde görülmesi gereken yerlerin başında buranın çölleri gelmektedir. Mimari yapısı da en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer almaktadır. Moritanya’nın başkenti olan Nuakşot, rüzgârlı bir mevsim özelliği ve Sahra Çölü’nün etkisi ile esintili bir hava akımı içerisinde kalabiliyor. Ancak şehir doğal ve farklı dokusu ile kültürel geziler yapmak isteyenler için en ideal şehirlerden birisi olarak belirtilmektedir. Moritanya gezisine gitmeyi seçtiğinizde bu yerlere mutlaka gitmek gerektiği gezginler tarafından dile getirilmektedir. Bu yerler:

Haberin Devamı

· Nuakşot

· Nouadhibu

· Atar

· Kaedi

· Chingueti şehirleridir.

Moritanya’nın ikinci büyük şehirlerinden birisi de Nouadhibou şehridir. Bu şehir Moritanya ile Batı Sahra arasında yer almaktadır. Ülkenin en kalabalık ve ekonomik anlamda en çok gelir getiren şehirlerinden birisidir. Atar şehri ise sıcak çöl iklimi özelliğine sahiptir. Burada müze, cami gibi kültürel tarihe ışık tutan yerleri gezmek mümkün olmaktadır. Kaedi şehri ise kahverengi ve düz çatılı evleri ile en ilginç bulunan yerlerden biridir. Bölgede bulunan hastane farklı mimari yapısı ile dikkat çekiyor. Özellikle hastanenin arı kovanını andıran kubbesi son derece dikkat çekici olarak tanımlanıyor. Adrar Yaylası’nda bulunan Chinguetti ise 13. yüzyıl tarihinden kalma tarihi dokuları ile tanımlanan yerlerden birisidir.

Moritanya’da neler alınmalı ve neler yenmelidir?

Moritanya geleneksel yemekleri ile ülkemizin mutfağına yakın özellikler taşımaktadır. Kuskus yemeği, kırmızı et ve pilav son derece tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Alışveriş için farklı pazarları bulunan Moritanya’da bitpazarları ikinci el tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği yerler arasındadır. Özellikle geleneksel kıyafetleri sevenler için sıra dışı pazar gezmeleri son derece keyif verici olabilir.