GündemMilliyet Sanat’ta Büyük Gözler

Milliyet Sanat’ta Büyük Gözler

03.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi, şubat ayında Tim Burton’ın gözünden 1960’lı yıllarda ressam Margaret Keane ve kocası Walter Keane’in mahkeme salonlarında kozlarını paylaşmalarını Türk kadın sanatçıların yorumuyla inceliyor

Milliyet Sanat’ta Büyük Gözler


Milliyet Sanat dergisi, şubat sayısında kapağına ünlü yönetmen Tim Burton’ın ‘Big Eyes / Büyük Gözler’ filminden yola çıkarak, hayat hikayesinden bir kesitin filme konu olduğu ressam Margaret Keane’in ‘The Stray’ adlı bir eserini taşıdı. Türkiye’de 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi olarak da gösterilecek ‘Büyük Gözler’ resimde sahtecilik yapan bir çiftin gerçek hikayesinden hareket ediyor. 1960’lı yıllarda resimlerini ‘Keane’ adıyla imzalayan ve eserlerinin yakaladığı büyük şöhretin kocasına mal olmasına ses çıkarmayan ressam Margaret Keane ve kocası Walter Keane’in mahkeme salonlarında kozlarını paylaştıkları hikayesini dergide Türkiye’den kadın sanatçılar yorumluyor. Dergide, Sevin Okyay’ın kaleminden film üzerine kapsamlı bir eleştiri de yer alıyor.

Giacometti Pera’da
Milliyet Sanat dergisinin şubat sayısında ayrıca rekortmen heykeltıraş Giacometti’nin Pera Müzesi’nde Şubat ayında açılacak kişisel sergisi üzerine sanatçı ve eserlerini tanıtan bir yazı yer alıyor. Dergide, dünyada 5 farklı yerde sergilenen ve alanında en başarılı heykellerden biri olarak gösterilen Mehmet Ali Uysal’ın ‘Ten’ heykelinin beş adedinden birinin Kemer Golf Resort’a yerleşmesi vesilesiyle Uysal’la yapışmış bir röportaj bulunuyor. Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın CerModern’de açılan fotoğraf sergisi üzerine bir yazı ve farklı konular, plastik sanatlar sayfalarında okuyucu ile buluşuyor.

Kahvecilerin kütüphaneleri!
Derginin sinema sayfalarında, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programından bir seçki ile festivalin en güçlü yapımlarından ‘Love is Strange’in yönetmeni Ira Sachs’la gerçekleştirilmiş bir söyleşi yer alıyor. Yanı sıra Oscar yarışının bu yıl, başından belli rotası masaya yatılıyor. ‘Grinin Elli Tonu’ filminin başrolündeki Jamie Dornan ve Oscar yarışındaki Reese Witherspoon üzerine birer portre ve Bill Murray’nin kariyerindeki kilometre taşlarını anlatan keyifli bir yazı da farklı konularla birlikte sinema sayfalarında.
‘Ormanlardan Hemen Önceki Gece’de başrol oynayan Rıza Kocaoğlu’yla bir röportaj, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sahneye çıkmaya hazırlanan ‘Tosca’ operası ise Milliyet Sanat’ın sahne sanatlarının konuları arasında. Derginin müzik konuları arasında ise 3 Şubat’ta 10 adet Frank Sinatra şarkısı söylediği albümü çıkacak Bob Dylan üzerine bir yazı ve Pozitif’in kurucularından Ahmet Uluğ’la 14 Şubat’ta Babylon’da gerçekleşecek Love&Raggae etkinliği üzerine bir röportaj dikkat çekiyor.

Elif Key’le röportaj
Derginin edebiyat bölümü de dopdolu. Elif Key’le yeni çıkan kitabı ‘Bize İki Çay Söyle’ üzerine bir röportaj, İstanbul’un 3’üncü nesil kahvecilerinin içindeki küçük kütüphanelere bir keşif yazısı ve son yayınlardan haberler bu bölümde yer alıyor.