GündemMHP’den ‘Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye’ toplantıları

MHP’den ‘Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye’ toplantıları

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iç cephe uyarılarının ardından, MHP “Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” toplantıları başlatıyor.

MHP’den ‘Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye’ toplantıları

27 bölgede gerçekleştirilecek toplantıların ilki 29 Ekim 2024’te Erzurum’da gerçekleştirilecek. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Bahçeli’nin, DEM Partililer ile tokalaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Yalçın, “Sayın Bahçeli’nin uzattığı el, bin yıllık kardeşlik hukukunu, bir arada yaşama azmini sürdürme arzusunun izharıdır. Genel Başkanımızın uzattığı el, yaşadığımız coğrafyada milli egemenliğini sahibini de bilenlere, bilmeyenlere, inkar edenlere anımsatmaktadır. Genel Başkanımızın hamlesi, bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil, bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin zor bir dönemden, bölgenin ve dünyanın da ateş çemberinden geçtiği bir iklimde, kavganın ve siyasi mücadelenin kurallarının milli çıkarlar doğrultusunda şekillenmesinin elzem olduğunu vurgulayan Yalçın, “Sayın Bahçeli de bu gerçeği dikkate almıştır. Devir, ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir” dedi.

Yazarlar