GündemMGK öncesi sürpriz buluşma

MGK öncesi sürpriz buluşma

04.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi dün Beytepe’deki konutunda ziyaret etti.

MGK öncesi sürpriz buluşma

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA - Erdoğan’ın resmi programında yer almayan sürpriz ziyaretin, ana gündemi İsrail’in yol açtığı Ortadoğu’daki gerilim olan dünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının hemen öncesinde gerçekleşmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

Basına kapalı yaklaşık 45 dakika süren görüşme nedeniyle saat 15.00’te başlayacağı duyurulan MGK, yaklaşık 40 dakika rötarlı toplandı. 

Ortadoğu’da gerilimin tırmandığı süreçte Erdoğan ve Bahçeli’den peş peşe “iç cephe” uyarısının yanısıra, İsrail’in bir sonraki hedefinin Türkiye olabileceği yönünde açıklamalar gelmişti. Başta CHP olmak üzere muhalefet partileri bu açıklamaların ardından kapalı bir oturumda hükümetin Meclis’i bilgilendirmesini isterken, dün Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz buluşması gerçekleşti.

1/12

2/12

3/12

4/12

5/12

6/12

7/12

8/12

9/12

10/12

11/12

12/12

ELİNDE TESPİHLE BEKLEDİ

Bahçeli, Erdoğan’ı karşılamak üzere Beytepe’deki konutunun kapısında erkenden yerini aldı. Bahçeli’nin Erdoğan’ı bekleyişi sırasında elinde tespih olması dikkati çekti. MHP lideri, dakikalar sonra gelen Erdoğan’ı makam aracından inişinde tokalaşarak karşıladı. Malazgirt Zaferi kutlamalarında Erdoğan’ın elini sıkarken eğilen Bahçeli’nin, dün de aynı şekilde davrandığı görüldü. Bahçeli görüşmenin ardından da Erdoğan’ı konutunun kapısından uğurladı. 

Haberin Devamı

Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşmede, İsrail’in Gazze ile başlayan ve Lübnan ile devam eden saldırıları, İran’ın misilleme olarak Tel Aviv’e yaptığı füze saldırısı, savaşın Ortadoğu’ya yayılma riski değerlendirildi.