GündemMeze tarifleri

Meze tarifleri

01.05.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

Sofranızı renklendirecek, ana yemeğin yanına yakışacak meze tarifleri mi arıyorsunuz? İşte sizler için hazırladığımız sofranızı renklendirecek, lezzetine doyamayacağınız kolay meze tarifleri…

Meze tarifleri

Havuç Tarator Tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • Tuz

Havuç tarator hazırlamak için ilk adım olarak havuçları yıkayın ve kabuklarını iyice soyun. Daha sonra tavaya zeytinyağını ya da sıvı yağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar soteleninceye kadar 5-6 dakika kavurun. Kavurduğunuz havuçları soğuması için bir kenara bırakın. Ardından sarımsakları rendeleyin, üzerine 1,5 su bardağı yoğurt ile ilave edin. Hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurda sotelenmiş havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın.

Havuç taratoru servis etmeden önce buzdolabında soğuması için biraz bekletin. Daha sonra servis tabağındaki havuç taratoru dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Tavuk ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışan havuç taratoru damak zevkinize göre ceviz ve yeşillik ile servis edin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Elmalı kereviz salatası

Malzemeler

· 1-2 adet kereviz

· 1 adet orta boy elma

·Yarım limon suyu

· 4-5 yemek kaşığı yoğurt

· 4-5 yemek kaşığı mayonez

· Ceviz

· 1-2 diş sarımsak

· 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Elmalı kereviz salatasını hazırlamak için öncelikle kerevizleri iyice yıkayın. Daha sonra kerevizleri soyup rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizlerin üzerine tuz ve limon suyu ekleyip iyice karıştırın.

İkinci aşama olarak elmanın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Daha sonra rendelediğiniz elmanın suyunu sıkın ve kerevizlerle karıştırın. Elma ve kerevizi karıştırdıktan sonra üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın. Damak tadınıza göre salatanın içine orta boy ceviz içi ilave edebilirsiniz. Elmalı kereviz salatanız servis etmek için hazır. Afiyet olsun.

Haydari tarifi

Malzemeler

  • 50 gr beyaz peynir
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Tuz

Yapılışı

Türk mutfağının en önemli mezelerinden biri olan haydariyi hazırlamak için öncelikle 1,5 su bardağı süzme yoğurdu, daha önceden ezdiğiniz beyaz peynirle karıştırın. Daha sonra sarımsağı rendeleyin ve yoğurda ilave ederek karıştırmaya devam edin. İnce bir şekilde doğradığınız dereotunu yoğurdun içine ekleyin. Servis etmeden önce soğuması için 1-2 saat kadar önceden buzdolabında dinlendirin. Daha sonra servis tabağınızın üzerini taze nane ve zeytinyağı ile süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.