GündemMeteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ev ve iş yerlerini su bastı

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ev ve iş yerlerini su bastı

11.08.2024 - 14:57 | Son Güncellenme:

 Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Ordu çevreleri ile Giresun ve Trabzon'un batısı için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su baskınları yaşandı. Su birikintisinin olduğu yol geçici olarak ulaşıma kapandı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Ordu çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar doğu ilçelerinde kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Giresun ile Trabzon'un batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Aşırı yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilen uyarıda, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı Ev ve iş yerlerini su bastı

ALTINORDU İLÇESİNDE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Öte yandan Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede aralıklarla süren sağanak, kısa sürede şiddetini artırdı. Yağışla birlikte ilçedeki bazı yol ve caddelerde su birikintileri oluştu. Bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını su bastı, Karadeniz Sahil Yolu'nda sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorluk yaşadı.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

Öte yandan, Altınordu-Ulubey yolu su seviyesinin artması nedeniyle kısa süreli ulaşıma kapandı. Suyun çekilmesinin ardından yol, yeniden trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçedeki su tahliye çalışmaları sürüyor.

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı Ev ve iş yerlerini su bastı

SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sarı kodla geçtiği son dakika hava durumu raporunda Ordu, Giresun ve Trabzon için şiddetli yağış uyarısında bulundu. 

Sarı kod uyarısı nedir?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.