24.04.2018 - 17:37 | Son Güncellenme:
Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Mercimek köftesi, mercimek, bulgur ve birçok malzemenin bir araya gelmesi ile yapılır. Mercimek, pek çok yemeği yapılan bir besindir. Faydaları da oldukça fazladır. Lezzet açısından da sık sık tercih edilir. Mercimek köftesi, beş çaylarında, akşam çaylarında, evde yapılan kutlamalarda masamızı süsleyen bir lezzettir. Üstelik az miktarda malzeme ile çok sayıda köfte elde edilebiliyor. Çabuk bayatlamıyor. Ertesi gün de yenilebilir olması tercih edilme sebeplerinden biridir.
Mercimek köftesi yapımı için gerekli malzemeler nelerdir?
Mercimek köftesi yapımı
İlk önce, mercimekler güzelce yıkanıp suyu süzülür ve sonra ufak bir tencereye konur. Üzerine 6 bardak su ilave edilip kaynatılır. Suyunu çektikten sonra bulgur da tencereye ilave edilir. 3 dakika kadar haşladıktan sonra altı kapatılır. Tencerenin kapağı açılmaz.
Küçük bir tavaya soğan ince ince doğranır. Sıvı yağ ilave edilir. İyice kavrulur. Sonrasında domates ve biber salçaları eklenir. 3 dakika kadar kavrulur. Sonra baharatlar ilave edilir. Yarım su bardağı su konur. Güzelce karıştırılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Maydanoz ve yeşil soğanlar ayıklanır. İnce ince kesilir. Salçalı sos bulgurun üzerine ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Limon suyu katılır. Yeşillikler de ilave edildikten sonra, köftelere şekil verilir. Orta uzunlukta hafif yassı şekilde olması idealdir. Şekil verme işlemi bittikten sonra yanında domates sosu, marul ve turşu ile servis edilir. İsteğe bağlı yanına farklı şeyler de konabilir. Afiyet olsun.