GündemMedyaya para kaptırarak girdim

Medyaya para kaptırarak girdim

06.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ciner, 28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu’na şu bilgileri verdi:

Medyaya para kaptırarak girdim

- PATRONLUĞUM KESİNTİYE UĞRADI: Medyaya 3 Ekim 2002’de girdim. Patronluğum 1 Nisan 2007’de kesintiye uğradı. 1 Mart 2009’da tekrardan medya sektörüne giriş yaptım. (Milliyet’in notu: Turgay Ciner 3 Ekim 2002’de Sabah Grubu’nu devraldığını kastediyor. 1 Mart 2009 ise Habertürk Grubu’nun hayata geçişi. Ciner 20 Ekim 2000’de Sabah grubunun yüzde 50 hissesini devralmıştı. Ancak Etibank’a bir hafta sonra (27 Ekim 2000) el konulması nedeniyle Sabah grubunun batışı ve sonrasindaki hissedar/yönetim karmaşası nedeniyle o dönemdeki medya sahipliği kısa ve tartışmalı olmuştu)
- BDDK-TMSF İZİN VERDİ: 1994’te kimi et derdinde, kimi can derdindeydi. 1994’te Sabah-Atv batmıştı. Batışı 2000’e kadar sürdü. 2000’de Sabah-Atv grubundan alacaklarımıza karşılık belirli oranda hisse aldık.Ama yönetiminde değildik. Sonra sistem rakip medya grubunun eline geçti. Sabah’ın sahibinin başına gelenleri biliyorsunuz. Sonra 2002’de bu arkadaşlar (Dinç Bilgin) bizi tekrar çağırttı. Bizim de belli bir miktar paramızı içerde batık olduğu için oturduk bu işin içine girdik. Yaklaşık 5 sene de ben o grubu ayağa kaldırdım. Ne BDDK’nın ne TMSF’nin Dinç Bilgin’in elinden zorla aldığı birşey yoktur. (Milliyet’in notu: Ciner o dönemde Sabah-atv’yi gerçekten ayağa kaldırıp, Doğan Grubu’nun en önemli rakibi haline getirmişti)
- BİLGİN’DEN ALINMIŞ BİR ÇÖP YOK: Batmış bir Dinç Bilgin, bankaları batan insanların gittiği adrese (hapise) gitmiştir. Bizim de alacağımız vardı. TMSF ve BDDK’nın Bilgin’in elinden aldığı bir çöp dahi yoktur. Bana göre 1.1 milyar dolara satılan maldan Bilgin’e hayatının en büyük hediyesini yapmışlardır.” (Milliyet’in notu: Ciner burada TMBF’nin Sabah-atv’ye el koyup, 1.1 milyar dolara Çalık ve ortağı Katar fonuna 1.1 milyar dolara satışını kastediyor. Bu satış üzerine Bilgin TMSF’ye Etibank’tan doğan tüm yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getirir duruma gelmişti)