Gündem2 ilde orman yangını kontrol altına alındı

2 ilde orman yangını kontrol altına alındı

06.08.2024 - 20:26 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş ve Manisa'da çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, orman yangını çıktı. Ekipler, yangını söndürme çalışmalarını sürdürürken, 1 helikopterle de havadan destek sağlandı.

Haberin Devamı

Ekinözü ilçesi Çiftlik Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında, yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü, çıkış nedeni tespit edilemeyen yangını görenlerin ihbarıyla bölgeye 35 personel, 3 arazöz, 1 su tankı, 1 yer ekibi, 1 ilk müdahale aracı ve 1 helikopter sevk etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da bölgeye ekip gönderip çalışmalara destek verdi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü, mahallelinin de ekiplere yardım ettiği belirtildi.

Yangın kontrol altına alındı.

AFŞİN'DE DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Ağcaşar Mahallesi kırsalında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 3 arazöz, 2 su tankı, 6 ilk müdahale ve 2 itfaiye aracı ile 60 kişilik personelle müdahale edildi.

Haberin Devamı

Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonrasında yangın kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

2 ilde orman yangını kontrol altına alındı

MANİSA'DA YANGIN KONTROL ALTINDA

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 45 dakikada kontrol altına alındı. Yunusemre ilçesine bağlı Osmancalı Mahallesi yakınlarında saat 17.15 sıralarında çıkan ikinci orman yangın da ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 15 dakikada kontrol altına alındı. Her iki bölgede de soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangınların çıkış nedeni araştırılıyor.