GündemMandela'nın torunu CNN Türk'e konuştu! "Büyükbabam Filistin'in kazanmasını vasiyet etti"

Mandela'nın torunu CNN Türk'e konuştu! "Büyükbabam Filistin'in kazanmasını vasiyet etti"

19.07.2024 - 18:23 | Son Güncellenme:

Nelson Mandela'nın torunu Nikozi Mandela, İsrail'in olimpiyatlardan men edilmesi talebiyle Paris'te yapılacak "Büyük Olimpiyat Protestosu" için dünyanın dört bir yanındaki turunu İstanbul'da sonlandırdı. CNN Türk'e konuşan torun Mandela "Dünyanın neresinde olursa olsun ırkçılık çirkin başını çıkarmaya çalıştığı anda biz onu yenebileceğimizi biliyoruz, o yüzden bunun için savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Nikozi Mandela, "Dünyada ırkçılığın yükselmesi beni hiç korkutmuyor. Çünkü ne olduğunu biliyoruz. Biz yıllar süren Apartheid rejimini yendik. Kimse Güney Afrika'da o rejimi bitirebileceğimize inanmamıştı. güney Afirka hükümetine karşı bir zafer kazanacağımızı düşünmemişti. Ama dünyanın ve destekçilerimizin yardımıyla Apartheid'i yendik. O yüzden rahatlıkla konuşuyorum, dünyanın neresinde olursa olsun ırkçılık çirkin başını çıkarmaya çalıştığı anda biz onu yenebileceğimizi biliyoruz, o yüzden bunun için savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

NİKOZİ MANDELA BÜYÜKBABASININ MİRASÇISI OLARAK ANILIYOR

Mandela, tüm dünyayı geziyor ve Filistin'de Apartheid rejimini bitirmek için İsrail 'in olimpiyatlardan men edilmesini istiyor.

KALBİNDEKİ EN ÖNEMLİ KONU FİLİSTİN SORUNUYDU

Büyük babamın kalbindeki en önemli konulardan biri Filistin sorunuydu. Apartheid yenildikten sonra, yakın arkadaşı olan Yaser Arafat'ı ziyaret etmişti. Burada, "özgürlüğümüz ancak Filistinlilerin de başarılı olmasıyla tamamlanacak" demişti. Bu yüzden Güney Afrikalılar olarak Filistin'in başarılı olması bizim için çok önemli, bu Mandela'nın vasiyeti.

"İSRAİL'İN OLİMPİYATLARDAN MEN EDİLMESİ BARIŞ İÇİN BİR ADIM OLACAK"

Nikozi Mandela, "Bizim için Güney Afrikalılar için spor ve kültürel boykot, özgürlük için çok önemli. Filistin davasını savunurken bunun da önemini unutturmamaya çalışıyoruz. Uluslararsı Olimpiyat komitesine Siyonist savaşçıları bu olimpiyat oyunlarından çıkarmasını istiyoruz. Sadece Olimoiyat komitesi bunu Güney Afrika'ya tokyo olimpiyatları sırasında 1964 yılında yaptığı için 1970'de olimpiyatlara katılamadı ve 1970'de güney afrika tamamn olimpiyatlardan çıkarıldı. Bı yüzden israil'in de böyle tehdit edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer onlar bunu yapmazlarsa Bırcs ülkeleri ve dünyanın dört bir yanında destekçi ülkeler olimpiyatlardan çekilecek" dedi.