GündemMaliye düğmeye bastı ve lüks otomobil sahiplerinin peşine düştü! Kara parayı böyle aklıyorlar

Maliye düğmeye bastı ve lüks otomobil sahiplerinin peşine düştü! Kara parayı böyle aklıyorlar

01.08.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Vergi vermeyen, hiçbir gelir kaynağı olmayan bazı kişilerin ultra lüks araçlara sahip olduğu ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı'nın radarında bu sefer lüks otomobil sahipleri var. Bakın milyonlarca lira kara parayı nasıl aklayıp sisteme sokuyorlar...

Müfettişler şimdi de lüks otomobil satışıyla kara para aklayanları takibe aldı. Bakın çete nasıl bir yol izliyor. Detaylar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Süper lüks otomobillerde kara para ağı! Dolandırıcılar bu otomobil galerileri üzerinden milyarlarla liralık kayıt dışı parayı sisteme sokuyorlar. Çete üyelerinin yeni kara para aklama araçları bu milyonluk otomobiller oldu.

Maliye düğmeye bastı ve lüks otomobil sahiplerinin peşine düştü Kara parayı böyle aklıyorlar

Hepsi gösterişli hepsi birbirinden lüks birbirinden hızlı araçlar

Galeriden kağıt üzerinde devredilen milyonluk araçlar çete üyeleri arasında sürekli el değiştiriyor. 20 milyonluk lüks otomobil el değiştire değiştire bir anda 60 milyon lira oluyor.

Örneğin 20 milyonluk liralık lüks otomobil galeriden çete üyesine kağıt üzerinde satılıyor. Bu satış işlemi iki ayda 10 kez gerçekleşiyor. Yani süper lüks otomobil kısa sürede 10 farklı kişi üzerinden geçiyor. Üzerlerine paravan şirketler kuran çete üyeleri kendi aralarında al sat yapıyor. Otomobil 2 ay sonra galeriye tekrar döndüğünde fiyatı 3'e katlıyor.

Maliye düğmeye bastı ve lüks otomobil sahiplerinin peşine düştü Kara parayı böyle aklıyorlar

KRİPTO PARA KULLANIYORLAR

Bu yolla para aklayan çete kripto para kullanıyor. Böylece lüks otomobil üzerinden 40 milyon lira kara para sistemde aklanmış oluyor. Parayı yurt dışından getirmek banka aracılığıyla getirmek mümkün olmadığı için kripto para kullanılıyor. Şimdi bakanlık bu yolu kullananların peşinde.