GündemMalazgirt ruhu bugün de ayakta

Malazgirt ruhu bugün de ayakta

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt’in 2071 Türkiye’sine giden yolu aydınlatan bir fener olarak da görülmesi gerektiğini belirterek “İlhamını Malazgirt’ten alan TEKNOFEST gençliği bin yılın mirasçısı olarak umutlarımızı yeşertiyor” dedi.

Malazgirt ruhu bugün de ayakta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Malazgirt Zaferi’nin, tarihi, istikameti ve ebedi ikameti belirlediğini ifade etti. Allah’ın, Sultan Alparslan’a ve ordusuna 26 Ağustos 1071’de muhteşem bir zafer nasip ettiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Zaferden sadece dört sene sonra İznik’te bu topraklardaki ilk devletimiz olan Anadolu Selçuklu devletimizi kurduk. Yaklaşık 1000 yıldır da Anadolu’yu vatan eylemeye, vatanımız olarak tutmaya devam ediyoruz. Üzerinden geçen 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu, Türkiye’yle birlikte Türk ve İslam dünyasında bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Allah’ın izniyle üstte mavi gök çökmedikçe, alttan yağız yer yarılmadıkça, kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek.”

Malazgirt ruhu bugün de ayakta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi. Törende kabine üyelerinin yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bazı milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da yer aldı.

Haberin Devamı

‘Karakter aynı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt’in bir zaferden öte yurt doğuran, medeniyet doğuran bir inşa ve ihya hareketinin de başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Bu toprağı, taşı, coğrafyayı vatan yapmak için ruh gerekir, kültür gerekir, bilinç gerekir, inanç gerekir. Tüm bunlarla birlikte o toprakların hamurunu kanla karmak, imanla yoğurmak, terle sulamak gerekir. Millet olarak Malazgirt sonrasında Anadolu’yu işte böyle vatan yaptık. Bu toprakları aşkla, sevgiyle, ilim ve hikmetle ilmek ilmek dokuduk” diye konuştu. Zamanın, asırların değişeceğini ancak ruhun değişmeyeceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nesiller değişse de kan aynı kandır, karakter aynı karakterdir. Malazgirt’te beyaz kefenini giyerek ‘Allah’ım İslam’ın sancaklarını yükselt ve hayatlarını sana kulluk için esirgemeyen mücahitlerini yalnız bırakma’ niyazıyla düşmana atılanların ruhu, şuuru ve karakteri bugün de ayaktadır. Ne diyor şair? ‘Milletimin her bir ferdi, Alparslan’ın neferidir / Bin yıllık yürüyüşümüz Kızıl Elma seferidir / Arzı titretir imanımız, şahit olsun ezanımız / Devletimiz, vatanımız Malazgirt’in eseridir.’ Evet, bizim de yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı’nadır. Malazgirt Zaferi’nin rehberliğinde, aydınlığında inşallah bu yolu yürüyeceğiz.”

Haberin Devamı

Malazgirt ruhu bugün de ayakta

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Erdoğan’a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye günün anısına hediye takdim etti.

‘Türklerle birlikte Müslümanların zaferi’

“Burada şunun özellikle vurgulanması gerekiyor; Malazgirt, Türklerle birlikte Tüm Müslümanların zaferidir” diyen Erdoğan, “Alparslan’ın ordusunda Kürtler, Araplar ve İslam’la müşerref olan diğer kavimlerden Müslümanlar düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları işte bu topraklarda birbirine karışmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Fitne odaklarına geçit yok’

Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden 85 milyon olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacaklarını dile getiren Erdoğan “1071’den 2071’in Türkiye’sine uzanan ufuk çizgisindeki hedefleri bir olarak, iri olarak, kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerle özellikle yapacağımız mücadeleyle gerçekleştireceğiz. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ezberlenmek için değil’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt ruhunu yaşatacaklarını, yeni nesillere bir emanet gibi şanla, şerefle teslim edeceklerini vurgulayarak “Tarih ezberlenmek için değil, ders ve öğüt alınıp medeniyet dünyamızın üzerine yeni tuğlalar eklemek, yeni zaferlere başlamak için vardır. Malazgirt’i sadece şanlı tarihimize ait altın bir halka olarak değil, 2071 Türkiye’sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak da görmemiz gerekiyor. Malazgirt’e sahip çıkmak ise coşkulu programlarla birlikte Türkiye’yi kökleriyle, tarihiyle, değerleriyle en önemlisi de istikbaliyle buluşturmak suretiyle olur. Hamdolsun bu yönüyle de Malazgirt’i idrak ve ihya ediyoruz. İlhamını Malazgirt’ten alan, Sultan Alparslan’ı örnek alan TEKNOFEST gençliği bin yılın mirasçısı olarak Allah’a hamdolsun umutlarımızı yeşertiyor. İnşallah bu iklimi genç yüreklerde ve zihinlerde kökleşen bu tarih şuurunu daha da güçlendireceğiz” dedi.