Gündem Maket bebekler ve oyuncaklar ile İsrail protesto edildi

Maket bebekler ve oyuncaklar ile İsrail protesto edildi

01.06.2024 - 20:17 | Son Güncellenme:

Malatya'da ve Bingöl'de İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’liler için protesto yürüyüşü düzenlendi. Protestocular ellerinde maket bebekler ve oyuncaklar ile yürüdü. İşte detaylar...

Maket bebekler ve oyuncaklar ile İsrail protesto edildi

Malatya'da sağlık çalışanları, Gazze'de yaşanan katliamları ellerinde kanlı maket bebekleri ve oyuncaklar ile yürüyerek protesto etti.

Haberin Devamı

Battalgazi ilçesine bağlı Kanalboyu Caddesi üzerinde bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze üzerinde uyguladığı katliamı protesto etmek amacı ile ellerinde kanlı bebek maketleri ile yürüyüş düzenledi. Vatandaşların da eşlik ettiği yürüyüş Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu. Burada açıklamalarda bulunan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Selim Özkan, Gazze'de Birleşmiş Milletlerin çadırının bile güvende olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Gazze'de anneler, çocuklar ve yaşlılar güvende değil. Sayısı korkunç da olsa 15 binden fazla çocuk, 10 binden fazla kadın ne yazık ki bu Siyonist alçaklar tarafından şehit edildi. Artık soykırım kelimesi bile bu yapılanları ifade edemeyecek hale gelmeye başladı."

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardından temsili kanlı maket bebekler ve oyuncaklar yere bırakıldı.

Maket bebekler ve oyuncaklar ile İsrail protesto edildi

Bingöl’de 15 bin kişiden ‘Gazze’ yürüyüşü

Bingöl’de yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’liler için yürüyüş düzenlendi.

Kentte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde toplanan yaklaşık 15 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Genç Caddesi’ndeki Ulu Camii önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen kalabalık, 6 kilometre boyunca yürüyerek Kent Park’a ulaştı.

Maket bebekler ve oyuncaklar ile İsrail protesto edildi

Grup adına açıklamalarda bulunan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, savaşın nesil savaşı olduğunu ifade ederek, “İşgal ile aramızdaki bu mücadelenin özetini bir nesil mücadelesi olarak belirtmemiz gerekir. Nasıl ki Selahaddin Eyyübi Filistin’i özgürleştirirken bir özgürlük nesli yetiştirilirken bugün bize de düşen bu nesli yetiştirmektir. Şeyh Ahmed Yasin bugün özgürlüğe katılan bu mücahitleri bu özgür ruhla tamamıyla Kur’an-ı Kerim ile alakası iyi olan Hz. Peygamber’i sünnetine bağlı bir şekilde yetiştirdi. O yüzden hepiniz görünüyorsunuz, cihat meydanında tüm sıkıntılara rağmen Allah’a hamd eksik olmuyor. Ve onlar bu şekilde Ahmed-i Yasin’in yetiştirmiş bir nesil olarak bunları gösteriyorlar. O zaman bizim de Selahaddin’in yetiştirdiği gibi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Çünkü bizimle işgal güçleri arasındaki terör devleti arasındaki savaş aslında bir nesil savaşıdır. Kendi neslimizi İslam dünyasında devam eden bu tür hareketleri işgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz” dedi. Aziz ÖNAL / (DHA)