Gündem Mahrem yapılanmasında 89 kişiye gözaltı kararı

Mahrem yapılanmasında 89 kişiye gözaltı kararı

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan “mahrem yapılanması”na yönelik soruşturması kapsamında aralarında muvazzaf asker ile askerlerden sorumlu 18 “mahrem imam”ın da bulunduğu 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Mahrem yapılanmasında 89 kişiye gözaltı kararı

Şu ana kadar 60 şüpheli yakalanırken, meslekten ihraç edilen bir albayın, kaçmak üzereyken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındığı, söz konusu albayın telefonunda örgütün gizli haberleşmede kullandığı Falcon kriptografik programı bulunduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ihraç edilmiş bir albay ise, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kaçarken son anda yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, terör örgütü FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasında faaliyet yürüten ve askeri personelden sorumlu olan şahısların, ankesörlü hatlardan birbirleriyle irtibat kurup iletişime geçtiğini tespit etti.

60 kişi gözaltında

Yapılan incelemelerde lokanta, market ve büfe gibi yerlerden yapılan aramalarda birbirleriyle randevulaşıp görev yeri dışında gizlice buluşan ve örgütsel toplantılar düzenleyen 18’i sorumlu “mahrem hizmetler abisi/ imam” ile 11’i albay, üçü yarbay, sekizi binbaşı, 12’si yüzbaşı, 10’u üsteğmen, sekizi teğmen, 14’ü astsubay ve beşi kapatılan eski askeri okul öğrencisi 89 şüpheli belirlendi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 89 ismi gözaltına almak için harekete geçen İstanbul TEM ekipleri, dün sabah merkez İstanbul olmak üzere 9 ilde başlattığı operasyonlarda, dokuzu “mahrem imam/abi” olmak üzere 60 şüpheli ismi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 51 asker arasında halen görev başında olan muvazzaf isimlerle daha önceki FETÖ operasyonlarında TSK’dan ihraç edilen isimlerin bulunduğu öğrenilirken, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ihraç edilmiş bir albay ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kaçarken son anda yakalandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevliyken daha önceki FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilen eski albay E.G.’nin telefonunda kriptolu haberleşme programı Falcon tespit edildi.

Silmeye çalışıyordu

Uzaktan erişimle programa ait bilgileri telefonundan silerken yakalanan E.G.’nin telefonuna el koyan ekipler, gözaltı listesinde bulunan Deniz Kuvvetleri’nden ihraç edilmiş bir binbaşının evine yaptığı baskında ise örgütün ilk kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olarak aranan bir örgüt üyesini kendisiyle birlikte yakalayıp gözaltına aldı.